Casa Memorială „Ecaterina Teodoroiu” va fi reabilitată

 

Casa Memorială „Ecaterina Teodoroiu” va fi reabilitată în perioada următoare. 7.000 de lei va investi Muzeul Județean Gorj în lucrări. Renovarea va fi realizată de angajații instituției.

Casa Memorială „Ecaterina Teodoroiu” a fost vizitată în anul 2017 de aproximativ 3.000 de turişti. Muzeul Județean Gorj, instituția care are în grijă casa în care a copilărit eroina de la Jiu, a anunțat că va face o reabilitare a clădirii. „Este vorba de înlocuirea învelitoarei. Şiţa de conifere cea veche s-a degradat, fiind bătută acum mai bine de zece ani. Vrem să renovăm şi grupul social. Această investiţie se va realiza pe cheltuieli proprii. Este un proiect care a fost aprobat în comisia zonală a monumentelor istorice”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj.

Casa Memorială „Ecaterina Teodoroiu” este amplasată în Bulevardul Ecaterina Teodoroiu nr. 270. Într-o clădire monument de arhitectură populară, construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, sunt expuse: mobilier original de interior țărănesc de la începutul secolului al XX-lea, obiecte personale, fotografii, facsimile, cărți aparținând Ecaterinei Teodoroiu, tânără învățătoare, voluntară în Primul Război Mondial, care a pierit în luptele de la Mărășești (1917).

Lasa un comentariu