Cazul copilului mort de meningită, izolat. Este asigurarea autorităților

Primăria Motru transmite, într-un comunicat de presă, ce măsuri au fost luate în oraș pentru a elimina riscul unei epidemii. Mai multe unități de învățământ vor fi dezinfectate în aceste zile. Toți părinții au fost sfătuiți să meargă cu copiii la medicii de familie pentru a fi consultați, iar cei care sunt apropiați ai familiei copilului mort de meningită au fost imunizați ca măsură de precauție. Ca să încheie dezinfecția, vineri, preșcolarii de la creșe și grădinițe au fost liberi.

„Medicii anatomo-patologi au confirmat diagnosticul de meningoencefalită, ca fiind cauza care a determinat decesul copilului de 4 ani din municipiul Motru. Totodată, au fost recoltate probe pentru analize suplimentare care sunt efectuate la un institut de specialitate.

Primăria Municipiului Motru asigură cetățenii că au fost luate, preventiv, toate măsurile care se impun în astfel de cazuri, încă de ieri, primarul Gigel Jianu dispunând efectuarea de proceduri specifice de dezinfecție în toate spațiile în care a fost copilul: la grădinițe, la Clubul Elevilor, la Camera de Gardă a Spitalului Municipal Motru și în scara blocului.

Totodată, Direcția de Sănătate Publică a pus la dispoziția autorităților, ”clorom”, o substanță dezinfectantă clorigenă pentru suprafețe și obiecte contaminate.

Preșcolarii de la creșe și grădinițe sunt liberi astăzi, pentru ca autoritățile să continue activitățile de dezinfecție, iar părinții ai căror copii au avut contact cu copilul decedat să se prezinte pentru un consult preventiv la medicul de familie, specialiștii putând recomanda tratament profilactic. De asemenea, în situația în care micuții prezintă simptome specifice, printre care febră sau dureri de cap este necesar un consult medical.

Primarul Municipiului Motru, Gigel Jianu, asigură cetățenii că situația este sub control, s-au luat toate măsurile impuse în astfel de situații, pentru a evita apariția altor cazuri.

Totodată, edilul a precizat că nu se pune problema unei epidemii, este vorba despre un caz izolat, nefiind suspiciuni de meningită în alte cazuri.

Medicii au exclus diagnosticul, în cazul copiilor care au fost aduși la spital, inclusiv copilul care a fost trimis ieri, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Tg-Jiu, fiind diagnosticat cu laringită.

Primarul Municipiului Motru și autoritățile locale își exprimă regretul față de dispariția copilului și este alături de familia greu încercată”, se arată în comunicatul de presă emis de Primăria Motru.

Reamintim, un băiat de doar 4 ani a murit, la spitalul din Motru, din cauza unei meningoencefalite acute. Medicii l-au resuscitat timp de o oră, dar în zadar. Boala a fost fuliminantă. Institutul Cantacuzino urmează să transmită rezultatul final al analizelor. Acolo au fost trimise probe biologice.

Lasa un comentariu