Cât a cheltuit CEO pe certificatele verzi în 2017

 

Complexul Energetic Oltenia şi-a îndeplinit obligaţiile de conformare privind achiziţia de certificate verzi aferente anului 2017, după ce a achiziţionat peste 227.000 de astfel de titluri, cu o valoare care depăşeşte 30 de milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei.

Certificatele verzi au fost achiziţionate la cel mai mic preţ de pe bursa OPCOM, de la producătorii de energie din surse regenerabile, numărul certificatelor fiind stabilit de către ANRE raportat la energia vândută consumatorilor finali şi la energia consumată pentru extracţia cărbunelui în vederea producerii energiei electrice, conform prevederilor Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile.

CE Oltenia este al treilea mare consumator de energie electrică din România, după Alro Slatina şi ArcelorMittal Galaţi, însă producătorul de energie din cărbune nu beneficiază de facilitatea de care se bucură restul marilor consumatori industriali din România, care au fost scutiţi de achiziţia unui număr semnificativ de certificate verzi.

Astfel, Complexul Energetic Oltenia suportă parte din costurile necesare intrării în piaţa concurenţială, cu preţuri minime, a energiei verzi. Inclusiv pentru consumatorul final, costul certificatelor verzi reprezintă peste 30% din valoarea energiei electrice consumate„, susţin reprezentanţii companiei.

Lasa un comentariu