CJCPCT Gorj, o jumătate de veac de istorie

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj aniversează săptămâna aceasta 50 de ani de la înființare

Cu acest prilej, la sediul instituției vor fi organizate o serie de manifestări cultural-artistice prilejuite de împlinirea a 50 de ani de la înființarea CJCPCT Gorj.

Astfel, joi 1 martie 2018, începând cu ora 11:00, la sediul instituției, va avea loc lansarea cărților: Pompiliu Ciolacu, Icoana de vatră;  Mircea Tutunaru, Sărbătorile de iarnă pe Valea Motrului, apărute la Editura CJCPCT Gorj. Tot de la ora 11.00, va fi vernisată expoziția de etnografie: obiecte de uz gospodăresc, costum popular, icoane de vatră  din colecțiile Gabriel Boiangiu și Pompiliu Ciolacu. Va fi lansat Albumul aniversar “CJCPCT Gorj’50” şi vor fi acordate plachete omagiale.

Pe 2 martie 2018, începând cu ora 17.00, la Plevna în Bulgaria, va fi vernisată expoziția “100 de artiști pentru 100 România”

Expoziția închinată celebrării Centenarului Marii Uniri și sărbătoririi celor 50 de ani de existență a Centrului de Creație este vernisată și la Muzeul de Artă din Plevna, unde vor avea loc mai multe evenimente cu ocazia Zilei Naționale a Bulgariei.

Centrul este într-un parteneriat cu 7 muzee din Bulgaria, artişti plastici şi scriitori bulgari participând la evenimentele organizate de noi.

În luna martie, vor fi două sărbători: una mai veche, a împlinirii a 80 de ani de la fondarea, în 1938, a Căminului Cultural Județean „Tudor Vladimirescu” și una mai nouă, a împlinirii unei jumătăți de veac a instituției aniversate acum.

Lasa un comentariu