Ce daune a cerut primarul Ion Ciocea de la PSD Gorj

Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, a pierdut, în primă instanță, procesul cu Partidul Social Democrat Gorj. Edilul a chemat fostul său partid în instanță supărat că nu a fost lăsat pe lista de candidați la alegerile parlamentare de anul trecut. Mai mult, edilul a cerut, în instanță, daune de 480.000 de lei.

Concret, Ciocea le-a cerut foștilor săi colegi din PSD câte 10.000 de lei pentru fiecare lună din cei patru ani, cât ar fi primit de la Parlament dacă ar fi ieșit prins un loc în Camera Deputaților. Tribunalul Gorj a decis că solicitarea lui Ciocea nu poate fi luată în discuție. „Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii. Admite în parte acţiunea. Obligă pârâta să comunice reclamantului informaţiile solicitate prin Cererea nr. 83 din 21 aprilie 2017. Respinge capătul de cerere privind pretenţiile solicitate de reclamant. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Gorj”, a decis Tribunalul Gorj.

PSD s-a apărat în instanță, prin purtătorul de cuvânt, care a adus documente prin care se atesta cine stabilește candidații la alegeri. Conducerea partidului. Nicidecum judecătorii.

Așteaptă verdictul definitiv

Contactat telefonic, Ion Ciocea a declarat că nu este sigur dacă va merge mai departe cu acest proces: „Aștept să primesc și eu motivarea și voi vedea apoi, cu avocații, ce e de făcut”.

Între timp, foștii colegi de la PSD așteaptă și ei o decizie finală în acest proces pentru a solicita debarcarea lui Ciocea din funcția de primar. Potrivit PSD, el nu mai este membru de partid și, automat, își va pierde și funcția de primar. În așteptarea sentinței definitive este și prefectul Ciprian Florescu. Instituția Prefectului este cea care va lua o decizie privind o eventuală încetare a mandatului.

Lasa un comentariu