CE Oltenia da asigurari ca nu are datorii la stat

Complexul Energetic Oltenia (CEO) anunta, intr-un comunicat de presa, ca nu are datorii la stat. Oficialii companiei energetice sustin ca aceasta nu se regaseste in lista publicata de ANAF in randul companiilor debitoare.

Precizarile au venit in urma unui articol publicat in presa centrala. Iata comunicatul companiei:

Contrar articolului aparut in Ziarul Financiar, cu titlul „PENTRU CINE ESTE AMNISTIA FISCALA A PSD? PRINCIPALUL DATORNIC LA STAT ESTE CHIAR STATUL. COMPANIILE PRIVATE CU DATORII DE SUTE SAU ZECI DE MILIOANE DE LEI SUNT DE MULT IN FALIMENT”, in care se face afirmatia ca “Principalii datornici la buget, inca in viata, sunt companiile de stat Complexul Energetic Hunedoara si Complexul Energetic Oltenia”, pentru corecta informare a opiniei publice, precizam ca:

CE Oltenia nu se regaseste in „lista publicata de ANAF in toamna trecuta cu principalele 500 de companii debitoare, cu obligatii restante” asa cum se arata in articolul mentionat ( lista se regaseste aici)
suma platita de CE Oltenia catre bugetul de stat, in anul 2017, se ridica la valoarea de cca 630 milioane RON, compania detinand Certificate de Atestare Fiscala emise de ANAF care arata ca nu figureaza cu datorii restante.

Suma platita de CE Oltenia catre bugetul de stat, in primele 6 luni 2018, se ridica la valoarea de cca 270 milioane RON, compania detinand Certificate de Atestare Fiscala emise de ANAF care arata ca nu figureaza cu datorii restante.

De asemenea, reamintim ca, datorita unui comportament echilibrat in gestionarea resurselor, CE Oltenia a inregistrat profit si in anul 2017, si in primul semestru al anului 2018, in conditiile achitarii tuturor obligatiilor fata de stat, fata de bancile finantatoare privind rambursarea de rate, dobanzi si comisioane, precum si fata de furnizori, in termenele scadente de plata conform prevederilor contractuale.

Lasa un comentariu