CE Oltenia promite sa protejeze oamenii care locuiesc in apropierea depozitului de carbune de la Rosia. Ce lucrari va face!

Complexul Energetic Oltenia (CEO) are in plan redeschiderea depozitului de carbune de la Rosia fara de care compania nu poate asigura stocurile de carbune necesare pentru iarna. Sorin Boza, presedintele Directoratului CE Oltenia, a anuntat ca va realiza si mai multe lucrari pentru ca oamenii care locuiesc in apropierea depozitului sa nu fie afectati de zgomot si praf.

„Depozitul este, în linie mare, în aprobare. Săptămâna viitoare ar putea fi pe masa Guvernului. A trecut de ministerele avizatoare. Nu este o dorinţă a mea sau a cuiva anume. Este o necesitate, din păcate. Acest depozit de la Roşia ne poate ajuta pe noi enorm în pregătirea stocului de iarnă pentru iarna 2018-2019. Dacă ne propunem o singură navetă să o transportăm din acest depozit către Turceni sau Işalniţa, o navetă are 2.200 de tone, înmulţit cu 30 de zile înseamnă aproape 65 de mii de tone, înmulţit cu patru luni înseamnă 250 de mii de tone. Nu e de ici, de colo. Sunt 250 de mii de tone pe care trebuie să le avem şi putem să avem acest cărbune în stocul nostru doar folosind acest depozit. Ne asumăm, în momentul deschiderii acestui depozit, nişte lucrări şi pregătiri astfel încât populaţia care locuieşte în zonă să nu fie afectată. Vom avea bariere cu apă care vor fi instalate deasupra tuturor buncărelor, perdea de apă astfel încât să nu existe praf în zonă. Zona de concasare care făcea cel mai mare zgomot şi cea mai mare cantitate de praf a fost anulată. Şi aceste două lucruri vor ajuta să nu deranjăm populaţia care locuieşte în blocurile de lângă acest depozit”, a fost declaratia lui Sorin Boza.

Lasa un comentariu