Ce se întâmplă cu contractul colectiv de muncă de la CEO?! Ce spune Manu Tomescu

Au fost promise negocieri de-a lungul timpului privind contractul colectiv de munca pentru angajații Complexului Energetic Oltenia. 

Cu toate acestea, discuții încă nu au avut loc. 

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu a declarat ca este îngrijorat din cauză că, nici până acum, nu a fost semnat noul contract colectiv de muncă de la Complexul Energetic Oltenia.

“Au trecut 2 luni deja de când au trecut negocierile. Normal la 1 februarie ar fi trebuit să negociem contractual colectiv de muncă. Au trecut 2 luni și iată că nu știm ce drepturi vom avea, nu știm cum vom munci, nu știm absolut nimic. Una peste alta, vedem cum funcționăm și, eu am mai spus că, niciodată, nu s-a mai întâmplat mai rău ca acum să simțim aceste greutăți din toate punctele de vedere. Și la locurile noastre de muncă, unde salariații din producție sunt din ce în ce mai puțini și, după ce că sunt din ce în ce mai puțini, sunt locuri de muncă unde salariații au preluat munca utilajelor, pentru că nu mai sunt bani nici de utilaje, nu mai sunt utilaje. Deci, simțim acest declin pe zi ce trece tot mai profund și este o întreagă incertitudine. Oamenii muncesc cu un stres fantastic la locurile de muncă, pentru că nu știu ce se va întâmpla cu ei în perioada următoare. Este pentru prima data, când nu se știe nimic contractul colectiv de muncă. Practic, conducerea companiei și guvernul a aprobat bugetul cu fondul de salarii cu creștere de 6%, dintre care aproximativ 3 și ceva s-au dat la începutul anului. Deci, este o întreagă incertitudine în ceea ce ne privește pe noi, ca și salariați în această companie”, a declarat liderul sindical.

Lasa un comentariu