Școlile din Târgu Jiu, pregătite să fie deschise? Ce spune Romanescu

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, consideră că  școlile sunt pregătite să-și deschidă porțile pentru elevi, în orice scenariu ne-am afla.

“ Suntem pregătiți pentru deschiderea școlilor! Din păcate, la Târgu Jiu suntem obligați să începem conform scenariului al doilea, pentru că am depășit cu foarte puțin indicele de infectare de 1 la mie, impus de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Nu pot fi de acord cu această decizie, dar suntem obligați să o respectăm! Cred că toți copiii sunt mai în siguranță în clase decât îngrămădiți în locurile de joacă, la mall sau pe pârtii. Atâta timp cât acolo li se permite să petreacă ore bune, fără niciun fel de distanțare, nu văd de ce nu li se permite să vină la școală, sub supravegherea unor cadre didactice foarte responsabile!
M-am întâlnit deja cu directorii tuturor unităților de învățământ din Târgu Jiu. Am pus la punct toate detaliile și suntem pregătiți pentru începerea cursurilor în orice scenariu. De asemenea, continuăm să facem tot ceea ce ține de noi pentru reducerea numărului de infectări la nivelul municipiului. Vestea bună este că Inspectoratul Școlar va fi notificat de DSP în legătură cu situația epidemiologică și poate dispune trecerea în primul scenariu imediat ce rata de infectare scade sub 1. Să sperăm că acest lucru se va întâmpla cât mai curând!”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Lasa un comentariu