CEO menține salariile nete chiar dacă se transferă contribuțiile. Ce lefuri vor fi majorate, de anul viitor

Complexul Energetic Oltenia (CE Oltenia), anunță că va menţine salariul net angajaţilor. Asta în ciuda faptului că, de anul viitor, contribuțiile vor trece de la angajator la angajat.

Într-un comunicat de presă, CEO transmite că a încheiat, luna aceasta, un act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă, în urma negocierilor cu sindicatul. “Pentru menţinerea salariului net, calculat pe baza prevederilor fiscale anterioare intrării în vigoare a OUG nr.79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, fiecare salariat al CE Oltenia va beneficia lunar de o compensaţie brută egală cu influenţa asupra salariului net determinată de transferul sarcinii fiscale a obligaţiilor privind contribuţiile sociale datorate de angajator la angajat”, se precizează în comunicat.

Mii de angajați, cu salariul minim pe economie

De asemenea, pentru respectarea Hotărârii de Guvern prin care, începând cu data de 1 ianuarie 2018, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la valoarea de 1.900 lei lunar, CEO va majora salariile de bază brute până la această valoare pentru circa 3.800 de angajaţi.

Profit după trei ani cu pierderi

Totodată, compania energetică anunță că va înregistra un profit important ținând cont că în ultimii trei ani, CEO a ieșit în pierdere. Profitul despre care vorbește conducerea este de 186,4 milioane de lei. Producătorul de energie estimează venituri totale de 4,3 miliarde lei în acest an, în creştere cu 15% faţă de bugetul aprobat, respectiv cu suma de 563,77 milioane lei, arată proiecţia privind bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2017.

Lasa un comentariu