Cine face para-ndărăt?

Consilierii locali din Târgu Jiu au fost convocați miercuri, 14 03 2018, de la ora 15,00, într-o ședință „de îndată” a cărei principală temă a fost aprobarea participării Primăriei la licitația privind cumpărarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. Primăria Târgu – Jiu a decis să se înscrie la licitația de pe 2 aprilie cu suma de 3.869.715,48 lei.

În cadrul emisiunii „Ora de știri”, difuzată vineri, 16 03 2018, la postul de televiziune Accent TV, Ion Rușeț, consilier al Președintelui Comitetului Director a făcut câteva declarații cu privire la suma cu care Primăria Târgu – Jiu dorește achiziționarea Casei de Cultură: „Sunt foarte multe întrebări la care nu s-a răspuns și la care nimeni nu răspunde. S-a strâns un morman de mizerie, de gunoi, chiar și prin ceea ce se dorește acum să se facă cu preluarea Casei de Cultură de către Primărie. E o șmecherie de 2 lei, că dai cu 10 miliarde mai mult ca să vezi unde e para-ndărătul. Dacă prețul corect este 26, de ce dai 40? Atunci eu mă gândesc cine a luat pana-ndărătul? Asta e o întrebare pe care și-o pune fiecare om. Văzând toată situația, eu vin și spun că totul este o mare mizerie pe care vrem să o acoperim cu un strat, să o și cultivăm, iar la anul să uităm de ea. Asta e o chestiune de moralitate. Trebuie să vedem cine sunt cei care au făcut mormanul de mizerie și să nu vă mire dacă para-ndărăt  către ei”.

În cadrul aceleiași emisiuni, consilierul local Ion Săvoiu, a explicat de ce s-a abținut de la votul cu privire la proiectul Primăriei de a achiziționa Casa de Cultură: „M-am abținut pentru că nu am fost de acord cu suma propusă de către Primărie. Datoria Casei de Cultură către Primărie este de 18 miliarde, ANAF-ul ia 2 miliarde iar lichidatorul 5,6 miliarde, adică avem un total de 26 miliarde, aproximativ. Primăria merge cu o ofertă fermă de 38 de miliarde. Am întrebat în acea ședință, ca un simplu om care face câteva calcule, ce semnifică diferența de bani de la 26 la 38? Legiuitorul spune că diferența de bani va merge către asociații cu același profil, la propunea confederațiilor sindicale. Confederațiile sindicale pot decide unde va merge această diferență. Întrebarea se pune: facem cadou o sumă de 12 miliarde? Am întrebat cum s-au făcut aceste calcule, iar răspunsurile au fost destul de evazive. Am fost întrebat de foarte mulți oameni de ce plătim această cifră. Nimeni nu știe să răspundă”.

 

 

Lasa un comentariu