Victor Ponta, declarații spumoase: „Lui Liviu Dragnea i se pregătea un flagrant!”

Fostul premier Victor Ponta a făcut, la sfârşitul săptămânii trecute, câteva afirmaţii explozive despre relaţia lui Liviu Dragnea cu DNA.

Fostul premier susţine că actualului lider PSD i se pregătea un flagrant de către procurori. „În acel dosar în care Vali Preda a luat şase ani şi ofiţerul de la DNA opt ani, documentele de la DNA erau pentru Liviu Dragnea. Trebuiau să îi facă flagrant în birou la MDRAP. Nu a fost de faţă când s-a anulat flagratul ca să spun aşa. Că a venit cu mine şi ne-am dus direct la K2. Băi, vreţi să îi faceţi flagrant lui Liviu? Eu am zis că nu se poate, că e vicepremier. Erau pentru el, logic, dosarele fotografiate de la TelDrum. Credeţi că bietul Vali Preda, care a dus nişte documente de la TelDrum, de la DNA, la Ministerul Dezvoltării, unde era ministru Dragnea, le-a dus pentru el?”, a spus Ponta.

Afirmaţia fostului premieri, deşi spumoasă, este de o gravitate absolută. Practic el recunoaşte că o achetă a procurorilor a fost dezvăluită şi influenţată, că la întâlnirile lui cu şefii SRI se discuta despre dosarele penale ale politicienilor, dar şi faptul că el a comis un posibil trafic de influenţă când le-a spus interlocutorilor săi că nu îi pot face flagrant unui vicepremier. Valentin Preda, cel despre care vorbeşte fostul premier, a fost reţinut la începutul lunii februarie 2013, din apropierea Ministerului Transporturilor, unde era secretar de stat, pentru presupuse fapte de corupţie. El a fost condamnat anul trecut la şase ani de închisoare şi pentru divulgarea unor secrete care au pus în pericol securitatea națională. Sentinţa nu este definitivă.

Lasa un comentariu