CIUTACU, GÂDEA, CIUVICĂ, BADEA – masculii cu maioul rupt în coate

Spectaculos! Da, am spus bine, SPECTACULOS!

Conferința de presă de la sediul DNA susținută de Codruța Kovesi a fost poate cea mai pertinentă activitate de acest gen din ultimii ani. Minunată a fost prestația procurorului șef al DNA. Umilința dusă la limita extremă pentru masculii presei anti justiție. Nu le mai dau numele. Sunt penibili deja și prefer să uit pentru moment că există astfel de reprezentații pe ecranele televizoarelor. Toată alocuțiunea Laurei Codruța Kovesi este la nivel de citat în manuale de luptă anticorupție. Frază cu frază.
Masculii presei, ce se vrea echidistantă față de justiție și instituții, s-au ascuns după aplicația Whatsapp. Ei, cei virulenți, cei documentați și plini de eroism în propriul studiou de televiziune, nu au avut bărbăția să își elucideze nelămuririle prin discuții directe la conferința de presă a procurorului șef Kovesi. Au trimis o fătuca pe care au asmuțit-o cu telefonul în mânuță să adreseze două întrebări penibile. Răspunsul a fost pe măsură. Umilitor pentru adresantul din spatele aplicației Whatsapp. Masculii sudoripari.
O conferință de presă mai explicită de atât nu pot să îmi imaginez. O prezentare mai eficientă și succintă a situației generatoare de scandal mediatic, o răbdare incredibilă pe parcursul a aproape două ore de întrebări, nu cred că puteau să spere la mai mult oamenii de presă.
Calmul și pertinența celui mai vizibil procuror din România sunt impresionante prin raportare la adversari puternici și dispuși să investească bani mulți în discreditarea sa. Bravo!
O atitudine mai pertinentă față de stat și instituție nu se putea. Mențiunea că miza războiului nu este Kovesi, nici DNA ci justiția din România a fost desăvârșită. Dar, devastatoare a fost indicarea perdantului, victimă colaterală, respectiv poporul român. Răspunsuri prin care a atestat că își cunoaște competențele și își asumă și aspectele negative prin profilaxie – ,,autocurățare”. Scriam despre aceste lucruri pe blogul personal, sorintrotea.wordpress.com .
Poate că cvartetul de guriști epuizați au și pretenția de superioritate cât să nu participe la o simplă conferință de presă. Prost gândit. A fost doar o dovadă de oameni de mucava. Spre deosebire de ei, conferința de presă a fost onorată de Tolontan. Un nume mare în presa națională, cel puțin comparabil cu cei patru. Cu toți o dată am vrut sa spun.

Dacă nici acum nu a fost explicată situația ce a provocat conferința de presă încât să priceapă și cei fără pregătire juridică, atunci niciodată nu se va face înțeleasă.

Minimoderatorii menționați dacă spun chiar și acum că nu au înțeles, atunci am mari rezerve vizavi de calitatea intelectuală necesară prezenței la televizor.
Să nu ne îmbătăm cu apă rece. Emisiunile corupției anticorupte s-au preluat una pe alta prezentând alte înregistrări de la inculpatul martor în alte 12 dosare penale în care are și calitatea de delator. Nu îi pot spune denunțător lui Vlad Cosma, comportamentul lui este de pârâcios târgoveț.
Penibilul situației a continuat. Conferința de presă a Laurei Codruța Kovesi a pus în umbră emisiuni de seară la televiziuni de știri. Le-a făcut deșuete pur și simplu.
Îmi plac oamenii cu personalitate, mai ales dacă verticalitatea și decența aparține unei femei. Dar, în antiteză cu bărbați în pantaloni scurți prin studiouri de televiziune, personalitatea acesteia este și mai pregnantă.
În seara aceasta, o mare luptă a fost câștigată de Kovesi, fără drept de apel din partea celeilalte părți beligerante. Sunt curios cine va câștiga războiul. Cert este că ce a urmat conferinței la televizor a fost doar un scheunat perpetuu.
Cât despre ,,penali”, nu cred că și-ar dori cineva să fie în pielea lor. Zoaiele aruncate de ei pe DNA și Kovesi s-au transformat în găleata de rahat răsturnată în capul ce susține gura ce bate tâmpenii pe înregistrări.
Cât despre revocare, curiozitatea mea e maximă. Ar fi de necrezut să i se ceară revocarea procurorului șef al DNA fără a-i fi cerute explicații în scris despre aspecte ce ar putea sta la baza unei astfel de decizii a ministrului justiției. Oricum, președintele țării are ultimul cuvânt.
Vom vedea.

Lasa un comentariu