Salarii întârziate pentru profesori. Sindicalist: E a doua lună când se întâmplă asta!

 

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) anunţă că angajaţii din sistem nu au primit salariul, chiar dacă miercuri, 14 februarie, a fost zi de leafă, menţionând că este a doua lună consecutivă când se întâmplă acest lucru.

Miercuri a fost zi de salariu şi, până la orele amiezii, nimeni din Bucureşti nu a primit salariile şi nici în alte judeţe nu s-a făcut plata până acum. De când s-a schimbat fluxul acesta financiar şi s-au îngreunat procedurile de calcul şi pentru că acum nu mai vin prin consiliile locale, ci prin ministerul Educaţiei, au apărut tot felul de probleme, inclusiv şi cu modificările acestea aduse la contribuţii. Ca atare, suntem siguri că joi vor fi unităţi de învăţământ care nu îşi vor primi banii„, a declarat, Sorin Dragne, preşedintele FSLI Sector 1.

Sindicalistul a explicat că, deşi în ultimele zile s-a lucrat la calculele pentru salarii, plata aceastora tot a întârziat, precizând că transferul plăţii de la consiliile locale la ministerul Educaţiei îngreunează foarte mult munca personalului din inspectoratele şcolare, care şi aşa este deficitar.

Până în luna decembrie, ziua de plată a salariilor era cea stabilită de administraţiile locale, fiind diferită de la un caz la altul. Mutarea salariilor la Ministerul Educaţiei înseamnă că în fiecare lună, pe 14, angajaţii din sistem ar urma să îşi primească leafa. Cadrele didactice au fost în aceeaşi situaţie şi luna trecută, când au avut o întârziere de cel puţin o zi.

Lasa un comentariu