Complexul Energetic Oltenia recunoaște și apreciază meritele salariaților săi

Contractul Colectiv de Muncă, de obicei, dă dureri de cap managerilor unei companii. De câteva luni bune, sindicatele din minerit și energie au stat la negocieri cu administrația Complexului Energetic Oltenia, rezultând într-un final, un Contract Colectiv de Muncă ce mulțumește pe toată lumea.

Zilele trecute, compania energetică a transmis printr-un comunicat de presă, că recunoaște și apreciază meritele salariaților săi.

“Contractul Colectiv de Muncă al CE Oltenia, încheiat pentru perioada 2018-2020, si-a incetat aplicabilitatea la data de 31.03.2020.

Începand cu aceeasi data, a intrat in vigoare actualul Contract Colectiv de Munca,  inregistrat la ITM Gorj cu nr.33/30.03.2020, care aduce in plus urmatoarele beneficii pentru salariati:

  • cresterea valorii adaosului lunar, de la 300 lei la 800 lei;
  • cresterea valorii tichetului de masa, de la 15 lei la 20 lei;
  • cresterea valorii voucherelor de vacanță, de la 2080 lei la 2230 lei;
  • cresterea valorii cotei de combustibil, de la 600 lei la 1080 lei;
  • cresterea valorii adaosului pentru sarbatorirea Zilei de 1 Mai, de la 1100 lei la 1300 lei;
  • cresterea valorii adaosului pentru sarbatorirea Zilei Energeticianului, de la 1100 lei la 1300 lei;
  • cresterea valorii adaosului pentru sarbatorirea Zilei Minerului, de la 1100 lei la 1300 lei.

Prin Actul Aditional nr.1 la Contractul Colectiv de Munca a fost majorata indemnizatia acordata pe perioada somajului tehnic cauzat de situatia pandemica, adaugandu-se la baza de calcul adaosul lunar. Totodata, s-a stabilit acordarea facilitatilor in bani sau tichete cadou aferente acestei perioade.

Prin Actul Aditional nr.2 la Contractul Colectiv de Munca, in scopul eliminarii inechitatilor salariale, s-a hotarat:

  • acordarea unui spor lunar in valoare de 300 de lei pentru fiecare salariat care nu beneficiaza de sporul de productie;
  • alocarea unui fond special pentru majorarea celor mai mici salarii din subunitati.

Societatea recunoaste si apreciaza meritele salariatilor sai, fara al caror aport nu ar putea depasi perioada de tranzitie in care se afla si continua sa le acorde atentia si respectul cuvenit.”, comunicat Complexul Energetic Oltenia

Lasa un comentariu