Condamnat la închisoare cu suspendare, Daniel Antonie vrea să revină în conducerea CEO. Ce decizie au luat magistrații

Daniel Antonie încearcă pe toate căile să se întoarcă pe o funcție de conducere în cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO). Trimis în judecată în două dosare, Antonie a contestat decizia prin care Consiliul de Supraveghere (CS) al companiei energetice l-a scos din Directoratul CEO.

În primă fază, magistrații Tribunalului Gorj i-au dat dreptate și au dispus repunerea lui Antonie pe funcția de membru al Directoratului. „Respinge excepţia inadmisibilităţii. Admite acţiunea. Anulează hotărârea nr. 51/11 decembrie 2017 emisă de Consiliul de Supraveghere al SC COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA şi dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii acesteia. Obligă pârâta la 2480 lei cheltuieli de judecată către reclamant. Cu apel”, au stabilit judecătoriiTribunalului Gorj.

Trei ani de închisoare cu suspendare pentru trei foști directori

Daniel Antonie este trimis în judecată în două procese. Este acuzat de procurorii anticorupție de abuz în serviciu și de complicitate la această infracțiune. Antonie a fost deja condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care mai sunt judecați Laurențiu Ciobotărică, fostul manager al CEO, și Dorina Jianu, fosta șefă a juriștilor din companie. Toți trei au făcut recurs și așteaptă sentința finală de la Curtea de Apel din Craiova. Ei sunt acuzați că l-au plătit pe Aurel Medințu, fostul director al Diviziei Energetice să plece din companie. I-au dat peste 100 de mii de lei din conturile societății, bani pe care procurorii anticorupție susțin că au fost acordați ilegal. În primă fază, și magistrații de la Tribunalul Gorj au decis la fel. Cel de-al doilea dosar în care este judecat Daniel Antonie are un prejudiciu de peste 400 de mii de lei. Antonie este acuzat că a dispus achiziții la prețuri de aproape zece ori mai mari decât cele de pe piață.

Sub aripa” lui Boza

După ce a fost înlăturat din Directorat, Daniel Antonie nu a dispărut din peisaj. A rămas să-l consilieze pe managerul Sorin Boza.

Lasa un comentariu