Consiliul Director și Consiliul de Supraveghere de la Complexul Energetic Oltenia au veniturile neschimbate.

Astăzi pe site-ul Complexului Energetic Oltenia a apărut un comunicat de presă cu veniturile membrilor Consiliului Director și Consiliului de Supraveghere.

Comunicatul C.E.Oltenia:

„Indemnizațiile membrilor Consiliului de Supraveghere și Directoratului CE Oltenia nu au fost mărite, așa cum, în mod tendențios, se afirmă în presa locala.

În vederea aplicării prevederilor Ordonanței de Urgentă nr.79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, în urma negocierii cu partenerii sociali, CE Oltenia a încheiat în decembrie 2017 un act adițional la Contractul Colectiv de Munca prin care, pentru menținerea salariului net, calculat în baza prevederilor fiscale anterioare intrării în vigoare a OUG nr.79/2017, fiecare salariat al CE Oltenia beneficiază lunar de o compensație brută egală cu influența asupra salariului net, determinată de transferul obligațiilor privind contributiile sociale datorate de angajator la angajat.

Similar, în temeiul prevederilor art. 18 din Ordonanța de urgentă nr. 90/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene,  în anul 2018, remunerațiile membrilor Consiliului de Supraveghere si Directoratului  au fost recalculate pentru a fi puse în acord cu noile contribuții sociale obligatorii datorate  conform Legii nr.227/2015, cu modificarile și completarile ulterioare, astfel încat cuantumul net al remunerațiilor cuvenite să rămână nemodificat.

Acestea sunt publice, fiind prevazute în contractele de mandat, în deplina conformitate cu OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a intreprinderilor publice. De asemenea, situațiile financiare anuale se publică pe pagina de internet a societății după auditarea și aprobarea acestora de catre Adunarea Generală a Acționarilor.

Considerăm că afirmațiile apărute în spațiul public despre o presupusă majorare a salariilor conducerii CE Oltenia reprezintă o speculație facută cu rea intenție sau o interpretare gresită a situațiilor financiar-contabile ale unei societăți.

NotaRecalcularea remunerațiilor pentru a fi puse în acord cu noile prevederi ale Legii nr. 227/2015 privind transferul contribuțiilor sociale obligatorii justifică inclusiv diferența dintre valorile brute ale veniturilor încasate de la CE Oltenia, în anii 2017 și 2018, de către persoanele din conducerea companiei, conform declaratiilor de avere depuse.

 

Cu alte cuvinte, veniturile nete ale membrilor Consiliului de Supraveghere și ale Directoratului C.E.Oltenia nu s-au mărit.

În anul 2018, remuneratiile membrilor au fost recalculate pentru a fi puse in acord cu noile contributii sociale obligatorii datorate  conform Legii nr.227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel incat cuantumul net al remuneratiilor cuvenite sa ramana nemodificat.

Cât privește veniturile din declarația de avere a lui Dan Codescu, membru în Consiliul de Supreveghere, acestea sunt aceleași ca în 2018. În declarația de avere din anul 2019, acesta a declarat venitul brut, susțin oficiali din cadrul Complexului Energetic Oltenia, diferența fiind transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.

Lasa un comentariu