Cosmin Popescu: În decurs de 45 de zile, vom finaliza reabilitarea!

Coronavirusul a încetinit lucrările de reabilitare și modernizare la secțiile din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Ca să nu fie puși în pericol nici muncitorii, nici cadrele medicale sau pacienții, șantierele au fost blocate în perioada pandemiei, iar lucrările au fost și ele amânate. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj dă asigurări însă că, în cel mult două luni, vor fi modernizate trei secții ale spitalului. Lucrările vor fi reluate în Secțiile Cardiologie și Obstetrică-Ginecologie.

 “Pandemia ne-a obligat să sistăm pentru o perioadă activitatea în spital pentru a nu încurca circuitele, să nu punem în pericol lucrătorii și cadrele medicale. În decurs de 45 de zile, vom finaliza reabilitarea, modernizarea Secțiilor Cardiologie, Endocrinologie și Obstetrică-Ginecologie”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Totodată, în șantier va intra și Unitatea de Primiri Urgențe și într-o lună, se va semna contractul cu firma constructoare. Secția din strada Tudor Vladimirescu va fi reabilitată și dotată cu bani europeni. „Am hotărât că trebuie să modernizăm cu bani europeni UPU și dotarea ei la standarde europene. Avem procedura de achiziție în curs. În trei săptămâni, se va stabili câștigătorul pentru reabilitarea, modernizarea Unității de Primiri Urgențe, din locația din Tudor Vladimirescu. Avem în procedura de achiziție și dotarea acestei secții. M-am consultat cu șefii de secții, am avut discuții. Am hotărât că trebuie să schimbăm întregul instrumentar medical și l-am schimbat. Am adus tot ce au cerut șefii de secție”, a mai spus Cosmin Popescu, la Gorj TV.

Lasa un comentariu