Cum ar trebui să se desfășoare orele de educație fizică

Pentru reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, măsura impusă de Ministerul Sănătății de a obliga elevii să poarte mască la orele de educație fizică este una aberantă, ba chiar excesivă și susțin eliminarea aceastei interdicții.

Aceștia consideră că este inexplicabil faptul că, atunci când s-au stabilit măsurile prin ordinul comun al Ministerului Educaţiei și Ministerului Sănătății, reprezentanții Ministerului Sănătății au afirmat că s-au inspirat din deciziile luate de alte țări, nu însă și în ceea ce privește purtarea măștilor de către elevi la orele de educație fizică. Și atunci, și în prezent, elevii din majoritatea țărilor membre UE nu sunt obligați să poarte mască la orele de educație fizică. ”Greșesc specialiștii din aceste țări sau noi avem o problemă?!
De asemenea, continua să-și punăă tot felul de întrebări privind riscul transmiterii coronavirusului, atunci când elevii își petrec timpul liber în mall-uri, în stațiuni, în mijloacele de transport în comun sau la orele de educație fizică, păstrând distanța corespunzătoare.

Din perspectiva lor, orele de educație fizică se pot organiza, astfel încât să fie evitate sporturile de echipă în spațiile închise, acestea putând să se desfășoare în aer liber, pe terenuri de sport corespunzătoare și cu păstrarea distanței. Elevilor li se poate impune să poarte mască atunci când se deplasează către și de la locul de desfășurare a activităților fizice și până la momentul începerii orei, precum și după finalizarea orei.

Lasa un comentariu