De la ce a pornit incendiul de la Termocentrala Turceni. Pompierii s-au luptat să-l stingă aproape șapte ore

Un incendiu s-a produs, marți seara, la Termocentrala Turceni, din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Pompierii s-au luptat aproape șapte ore să lichideze incendiul. Din fericire, nu au fost înregistrate victime și nici pagubele materiale nu sunt foarte mari. Cauza producerii incendiului a fost un scurtcircuit produs la un panou electric.

Oficialii CEO au transmis un comunicat de presă în care au subliniat că pagubele nu sunt mari: “In data de 13.03.2018, la grupul energetic nr.7 al Sucursalei Electrocentrale Turceni a aparut un focar de incendiu care a afectat  cablurile electrice de la un dulap  de comanda si reglaj, situat la cota +15,00 m, intr-un spatiu inchis. Incendiul s-a manifestat cu o degajare de fum ce a ingreunat interventia echipajelor de pompieri, dar care nu a determinat poluarea accidentala a zonei limitrofe centralei. Inlocuirea cablurilor afectate va fi asigurata din stocurile existente si din dotarea instalatiilor dezafectate care se afla in consevare, fara a fi necesare investitii noi”, se precizează în comunicatul de presă.

În zonă, nu era niciun salariat pentru că grupul unde s-a produs incendiul nu era în funcțiune, a mai transmis compania: „Grupul energetic nu se afla in functiune, fiind retras din exploatare pentru lucrari de reparatii, astfel ca evenimentul nu a afectat buna functionare a Sistemului Energetic National si nu a reprezentat un pericol pentru salariati”.

Lasa un comentariu