Despre CEO numai de bine, ce facem cu Gorjul?

Discuțiile din spațiul public m-au determinat să mai scriu și eu câte un rând, pentru că se spune că dacă stai pe margine, n-ai dreptul să te vaiți. Păi hai să spunem….

În ultimul timp, discuțiile legate de fostul gigant energetic C.E.Oltenia au devenit aprinse rău de tot. Se dezbate aiurea subiectul închiderii companiei de parcă nimeni nu ar ști nimic, începând de la politicieni până la sindicate. Păi bine isteților, de la scrierea ’’Planului de Decarbonare și Restructurare’’ s-a tot vorbit despre faptul că din 2026, compania va arăta altfel, cu SPV-uri, cu aproximativ 4000 angajați, cu zona de minerit aproape desființată, cu câteva grupuri funcționale pe energie. Acum, toți sunteți niște virgini de parcă habar nu aveți ce ați discutat atunci în spatele ușilor închise….

Politicienii aruncă vina de la unu la altul, vorbesc de PNRR ca de dracu pe pământ dar în realitate sunt dor zbateri de suprafață pentru că acțiuni concrete nu au. Weber se ceartă pe rețelele de socializare cu Iordache, Miruță urlă ca din gură de șarpe uitând că a fost la guvernare, în general toată lumea își face campanie electorală pe ’’centura de socializare’’, vorba unui coleg de breaslă. Și da, centură este bine zis, pentru că ei politicienii de astăzi se comportă ca pe centura…..

În fine, C.E.Oltenia este o companie moartă. Gata….mai are puțin și va fi dusă la gropă. Întâi să termine șmecherii cu banii din închidere și conservare și gata….Despre protecție socială, nimic!

Despre celebrul Fond de Tranziție Justă, ăla cu care se lăudau conducătorii județului nu se mai aude nimic….doar se lăudau cu un mizilic pe care ni l-au aruncat în față crezând că proștii înghit tot….un mizilic…. dacă te uiți la cifra de afaceri a C.E.Oltenia pe un an constați că FTJ-ul este așa ca să-și ia băieții deștepți, de pe listele gata făcute, semințe….

Nu se mai vorbește despre Uzina Mecanică Sadu, această mare companie care face parte din sistemul de siguranță națională….o RUINĂ….RUINA MECANICĂ SADU așa ar trebui să scrie pe plăcuța de la intrare. O ruină, girată în ultimii doi ani de clasa politică PSD-istă prin specialistul de la economie Spătaru, care la sfârșitul fiecărui an probabil că a aprobat indicatorii de NEperformanță ai actualei conduceri. Poate că acum, în calitate de ’’consigliere’’ al lui Ciolacu, le va cere și banii înapoi celor pe care i-a girat timp de 2 ( doi ) ani pentru NEPERFORMANȚĂ. Despre subiectul asta vom scrie în această vară caniculară mai pe larg. Acolo, în timp ce ei între ei își dau salarii barosane pentru NEPERFORMANȚĂ, angajații  sunt plătiți ca la adunat de prune….e, și mai sunt unii, rude cu conducerea care deși pensionați de câțiva ani sunt în continuare pe ștatul de plată al companiei, fiind indispensabili procesului de producție…..care producție? Doar ei știu…..

Rețineți titlul….RUINA MECANICĂ SADU….o altă companie de siguranță națională distrusă sistematic de oameni NEPERFORMANȚI numiți pe cine știe ce criterii.

Cam așa arată astăzi Gorjul, un județ fără perspective, un județ fără strategie ( știu că a făcut o firmă de apartament strategia de dezvoltare, dar era așa, o sifonare de bani) un județ mort, pentru că ne conduc niște morți!

Vacanță plăcută! Oricum, fiecare zi a mandatului vostru seamănă cu o vacanță!

Lasa un comentariu