-O pensie de 2300 de lei nu este suficientă-

”O pensie de 2300 de lei nu este suficientă” a transmis Pette Daea, fostul ministru al Agriculturii, care, într-o conferință de presă susținută în Gorj, a ținut să menționeze faptul că susține acordarea pensiilor speciale tuturor parlamentarilor pentru că….” A fi parlamentar nu este usor” mai spune acesta.

Acesta spune că are o pensie de 2.300 de lei după 52 de ani de activitate şi că va apela la justiţie pentru a i se reîntregi venitul, care a fost redus semnificativ după eliminarea pensiei de serviciu.

Fostul ministrul al Agriculturii, Petre Daea a afirmat faptul că parlamentarii trebuie să primească pensie pensie specială. ”Nu pot să mă ascund de un răspuns. Am fost unul dintre inițiatori. Eu știu foarte bine ceea ce înseamnă Parlamentul României. Este instituția pivot a democrației. În momentul în care am dat această lege ne-am gândit la mai multe lucruri. Meseria de parlamentar este una statornică și vreau să fie îmbrățișată de tineri. Să fii parlamentar nu este ușor, ai o serie întreagă de responsabilități. Mai este și prestigiul unui parlamentar și poziția sa în viața politică pentru a deveni util societății. Indemnizația nu este echivalentă cu salariul”, a spus Petre Daea.

 

Lasa un comentariu