DOCUMENT ȘOC! Primăria ascunde un document ce ar putea schimba viața târgu-jienilor

propunere sau inițiativă în acest sens, din partea unui ales local, însă ori de câte ori se ridică această problemă tot ce încearcă ei este să își mai câștige puțin capital de imagine, prin declarații belicoase, de pe urma acestei polemici… și atât. Uneori mai ating câte o chestiune sensibilă, însă nimic ca substanță, doar cât să mai apară în vreun ziar sau la o televiziune locală.

”Sunt câteva puncte critice care necesită o parcare. Una este pe strada Geneva, între Tribunal și BCR, în zona respectivă traficul a fost restricționat, se folosește o singură bandă. Există un teren între școala „Alexandru Ștefulescu” și BNR. Terenul este liber, sunt 1800 de mp, în situația în care s-ar cumpăra, se poate desființa toată parcarea Tribunal până la banca comercială și s-ar putea relua cele două sensuri de mers. Putem realiza aproximativ vreo 80 de locuri de parcare. În zona pieței centrale ar fi o altă oportunitate, acel teren este al primăriei, închiriat până anul viitor.”, a declarat Mihai Paraschiv, consilier local.

„ Cei de la TRANSLOC beneficiază de niște subvenții enorme, în ultimul an au beneficiat de 54 de miliarde de lei vechi. Au venit, mândri, într-o ședință a Consiliului Local și s-au lăudat că au avut profit pe anul 2016, 900 de milioane de lei vechi. Păi cum te poți lăuda cu așa ceva? Dacă în loc de 54 de milioane ca și subvenție primeau 53 însemna că nu mai aveau niciun profit. Au fost luate niște automate pentru bilete, pe care am înțeles că le-au luat de la Oradea , pentru că acolo nu mai aveau ce face cu ele. Am înțeles că s-a plătit undeva la 600 de euro chirie, pe lună, în primă fază, înainte să le cumpere. Sunt foarte multe zone în oraș de unde nu îți poți cumpăra bilet, pentru că nu există aceste locuri. Din zona Calea Bucrești până la Drăgoieni nu există un loc de unde îți poți achiziționa un bilet. Toți cei de la TRANSLOC s-au ascuns mereu după umbrela unui proiect european cu finanțare de 20 de milioane de euro. Sunt foarte bineveniți acești bani, dar ce facem dacă vin după 10 ani?”, a mai adăugat Paraschiv.

Oficialii discută, dar totul rămâne la nivel de discuție. Toată lumea propune, dar nimeni nu înaintează nici măcar un proiect în acest sens. Fie că este vorba de traficul de tranzit sau lipsa parcărilor, toți aleșii par lobotomizați și lipsiți de idei sau soluții și se declară neputincioși.  Consilierul ALDE, Eduard Lădaru, a mărturisit că el nu poate veni cu un proiect în ceea ce privește traficul rutier, deoarece pentru asta ar trebui să-și asigure o majoritate în Consiliul Local. ”Domnul Cârciumaru nu a făcut nimic timp de 16 ani. Nu a avut oameni în spate care să îl tragă de mânecă, sau dacă a avut nu și-au permis să facă asta. Dacă eram în locul dumnealui, înainte să pavez centrul, făceam o parcare subterană”.

Din păcate cei care ar trebui să se ocupe de problemele importante din acest oraș și cei care decid cum se vor cheltui banii urbei joacă doar ping-pong și pasează vina de la unul la celălalt. Una peste alta e clar! De la consilierii locali nu putem avea prea multe pretenții. Sunt pe dinafară și nu prea au de-a face cu interesul public (nr. vom detalia și acest aspect în viitorul apropiat)!

Să-nceapă nebunia!

În tot acest context, plin de ambiguități și declarații sterile, contribuabilii șoferi sau pietonii nervoși (continuare în pagina următoare)

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.