Dosarul pentru UNESCO ar putea fi retras pentru a doua oara? Adrian Tudor, gură rea?!

 

 

 

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu pe „probleme” de cultură, Adrian Tudor, scoate porumbelul: dosarul pentru includerea operelor lui Constantin Brâncuși în patrimoniul mondial ar putea fi retras pentru a doua oară pentru a nu fi respins.

Adrian Tudor a pus gaz pe foc în presa locală, susținând că nu este deloc exclus ca statul român să retragă dosarul pentru UNESCO înainte ca acesta să ajungă pe masa experților de la Paris: „Nu este însă exclus ca, dacă ceva nu va funcţiona cum trebuie sau este nevoie de completări ale dosarului, acesta să fie retras înainte să fie analizat de comisia care va da verdictul. Aşa s-a întâmplat şi prima dată. Se poate retrage ori de câte ori se consideră că este nevoie, dar dacă se ajunge în Comisia finală şi este respins, Ansamblul nu va mai putea candida niciodată pe un loc pe Lista Patrimoniului Mondial monitorizat de UNESCO”, a fost declarația lui Adrian Tudor.

Ne chinuim de 20 de ani să-l ducem pe Brâncuși în UNESCO

Dosarul va fi depus spre analiza celor de la UNESCO în februarie 2019.

20 de ani au trecut de la primele discuţii pentru includerea sculpturilor lui Constantin Brâncuşi în patrimoniul UNESCO şi până la depunerea dosarului. Timp în care organizaţia mondială şi-a mutat atenţia asupra altor zone ale lumii. Astfel, interesul comisiei pentru operele de la Târgu Jiu este mai mic. În noul dosar, statul român a propus să includă în patrimoniul mondial și Biserica Sfinților Mihail și Gavriil, aflată pe Axa Brâncuși, precum și cele două parcuri care găzduiesc Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și Coloana fără Sfârșit.

Lasa un comentariu