Ce averi au șefii din Complexul Energetic Oltenia

Într-o perioadă în care minerii au muncit în plus aproximativ 60 de mii de ore pe lună, șefii din cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt plătiți regește. Și oamenii din producție așteaptă să primească mai mulți bani de la companie înainte de sărbători. În prezent, sunt muncitori care au aceeași funcție, aceeași vechime, dar salarii diferite. Despre o egalizare a lefurilor se poartă discuții de ani întregi, însă soluțiile vin greu.

Din Directoratul Complexului Energetic Oltenia (CEO), fac parte cinci persoane. Este vorba despre Sorin Boza, președintele Directoratului, Daniel Antonie, Constantin Bălășoiu, Ovidiu Bălăcescu și Vasile Dan.

Cât câștigă șefii din Directorat?

Sorin Boza este manager al CEO din noiembrie 2016. La un an de la mandat, Boza se poate lăuda cu venituri de aproximativ 20 de mii de lei în fiecare lună. După cum a notat în declarația de avere postată pe site-ul companiei energetice, Boza este proprietarul unei case, al unui apartament și a două terenuri în Medgidia. Mai deține, de asemenea, și două mașini.

Daniel Antonie, și el membru al Directoratului, are două terenuri în localitatea Ionești și în Tismana, o casă, o mașină și a pus la „ciorap” 80 de mii de lei. Câștigă 224.913 de lei de la CEO, într-un singur an.

Un alt membru al Directoratului companiei este Ovidiu Bălăcescu. El deține o casă, un teren în Drăguțești și o mașină. A făcut și economii. Are, în mai multe conturi bancare, peste 100 de mii de lei. A notat, ca venit, 179.485 de lei, într-un an.

Vasile Dan, și el șef în CEO, are un apartament în Craiova o mașină și multe datorii. Potrivit declarației de avere, acesta are de restituit un credit de 75 de mii de lei până în 2019 și alți 15 mii de euro până anul viitor. A primit de la companie suma de 133.503 lei.

Sorin Boza, director CEO

Rocadă la „putere”?

Constantin Bălășoiu a fost numit, în noiembrie 2016, membru în Directorat, alături de Vasile Dan. Bălășoiu nu a avut timp să și posteze declarația de avere deși este obligat de lege să facă acest lucru. Bălășoiu a fost primul director al CEO, fiind înlocuit apoi de Laurențiu Ciurel. Tot despre Bălășoiu se vehiculează și faptul că l-ar putea înlocui pe actualul director Sorin Boza care și-ar face bagajele, potrivit unor surse din cadrul companiei.

 

Lasa un comentariu