EXCLUSIV!!! Sorin Boza: “ Azi, 29.04.2019, începând cu ora 13:30 Complexul Energetic Oltenia este conform cu certificatele de CO2!”

Complexul Energetic Oltenia, principalul pilon de dezvoltare al Olteniei și implicit al Gorjului, al patrulea angajator al României a fost și va fi subiect de discuție, fie că este campanie electorală, fie că nu. Cu ceva timp în urmă, politicieni importanți ai țării spuneau că C.E.Oltenia nu va reuși sa acceseze creditul de 500 milioane ron necesar pentru achiziționarea certificatelor de carbon. Nu s-a întâmplat acest lucru. După accesarea creditului, au fost fel și fel de declarații răutăcioase la adresa managementului, că nu vor reuși achiziționarea certificatelor de carbon și C.E.Oltenia nu se va conforma pană la data de 01.Mai.

Contactat de reporterul Biz Magazin, Președintele Consiliului Director al C.E.Oltenia, Sorin Boza a declarat:

„La ora 13:30, Complexul Energetic Oltenia s-a conformat, achiziționând cele 13,2 milioane de certificate cu o cheltuială exorbitantă de aproximativ 1,35 miliarde ron. Este un lucru incredibil de bun pentru noi ca și companie, ținând cont de declarațiile politice și nu numai din ultima perioadă.”

Sorin Boza  a mai spus că a fost o muncă titanică pentru conformarea din punctul de vedere al certificatelor de carbon:

„S-a lucrat mai mult de 18 ore pe zi. Alături de mine de Costică Bălășoiu și de colegii din Directorat, a fost angrenată o echipă de profesioniști din cadrul Complexului Energetic Oltenia, precum Adriana Popescu, Grigorie Dădălău, Toma Sergiu, Dumitru Mocioi, Secretarul de Stat Doru Vișan care alături de Ministrul Energiei Anton Anton nu au precupețit niciun efort în a ne sprijini. Doresc să menționez sprijinul extraordinar al întregului Consiliu de Supraveghere care au fost alături de noi noapte, zi. Au fost alături de noi și ne-au sprijinit incredibil de mult d-l Mihai Weber, Președintele PSD Gorj precum și Senatorul de Gorj Florin Cârciumaru. Sigur, echipa de lucru a fost mult mai mare și eu personal, aș dori să le mulțumesc tuturor că au muncit enorm de mult alături de noi și mai ales, aș dori să le mulțumesc că au avut încredere în noi.”

Trebuie menționat că în această perioadă destul de grea pentru Complexul Energetic Oltenia, minerii și energeticienii nu au fost dați la o parte achitându-se la timp salariile și primele conform Contractului Colectiv de Muncă.

„Să știți că echipa a fost numeroasă, pe lângă echipa de lucru pentru conformarea cu certificatele de CO2, alături de noi au fost și minerii și energeticienii. Ei au înțeles momentele grele și le mulțumesc că și-au dus la îndeplinire sarcinile de serviciu. Pe lângă eforturile financiare deosebite pentru achiziționarea certificatelor de carbon, salariile și primele colegilor mineri și energeticieni au fost prioritare pentru noi, ele fiind achitate la timp conform Contractului Colectiv de Muncă.

Doresc să le mulțumesc încă o dată colegilor mei, Ministrului Energiei Anton Anton, precum și secretarului de stat Doru Vișan cât și politicienilor care au înțeles situația și au pus umărul nu doar prin vorbe ci cu fapte adevărate și vreau să le mulțumesc mai ales pentru încrederea pe care mi-au acordat-o.”

Cât privește datoriile către ANAF, Sorin Boza a ținut să sublinieze:

„Am auzit discuții de acest gen în spațiul public și doresc să lămuresc și acest aspect. Pentru a evita eventualele probleme cauzate de creșterile necontrolate ale certificatelor de CO2, am luat hotărârea ca datoriile aferente lunilor Ianuarie, Februarie, Martie și Aprilie să fie reeșalonate, cu acordul ANAF, pentru a ne lua o centură de siguranță. Aceste datorii vor fi achitate conform graficului de eșalonări stabilit de comun acord cu ANAF. Acest lucru, să stiți că nu este singular. S-a mai întâmplat între anii 2016-2017 și nu au fost probleme.”

 

Conformă din punct de vedere al certificatelor de carbon, Complexul Energetic Oltenia începe de acum o nouă etapă, o etapă grea, dar care va fi dusă la final așa cum spunea Sorin Boza:

 „Doar umăr lângă umăr putem duce C.E.Oltenia acolo unde-i este locul. Voi fi oricând dispus să dezbatem și să povestesc pașii făcuți de Complexul Energetic Oltenia din August 2018 și până acum. Sunt deschis și sunt la dispoziția oricăror oameni care doresc să cunoască ADEVĂRUL despre situația din Complexul Energetic Oltenia. ”

Lasa un comentariu

One thought on “EXCLUSIV!!! Sorin Boza: “ Azi, 29.04.2019, începând cu ora 13:30 Complexul Energetic Oltenia este conform cu certificatele de CO2!”

Comments are closed.