Fără rable aduse din afară

După ani în care au dat tonul în piață, samsarii de mașini intra în vizorul autorităților. 41 de deputați și senatori vor să modifice Codul Fiscal astfel încât doar firmele să poată cumpăra mașini la mâna a doua de peste hotare

Mai mult, persoanele fizice vor avea voie să achiziționeze un singur autoturism second hand, odată la doi ani. Cu un val record de înmatriculări înregistrat anul trecut, țara noastră este cu mult sub media europeană în ceea ce privește ponderea autoturismelor noi în parcul auto.

Dacă proiectul va deveni lege, persoanele fizice pot cumpăra o dată la doi ani o singură mașină la mâna a doua. Iar comercializarea mașinilor second hand cumpărate din afara țării și revândute în România urmează să fie făcută doar de persoanele juridice, cu plata taxelor la stat.

Modificările propuse de parlamentari vin în contextul în care, susțin aceștia, sunt foarte mulți samsari de mașini care “fentează” statul când vine vorba de plata taxelor la ANAF. Mai precis, deputații și senatorii susțin că cei care aduc mașini la mâna a doua din afara țării nu plătesc TVA nici impozit pe profit. Peste un milion de mașini au fost înmatriculate anul trecut în România iar mai bine de jumătate sunt second hand aduse din străinătate.

Proiectul se afla în prezent pe masa senatorilor din comisia de buget, însă ultimul cuvânt îl vor avea deputații.

 

Lasa un comentariu