Ce îi așteaptă pe românii care locuiesc în Marea Britanie?

Temerile conaționalilor au fost luate în calcul de guvernul de la Londra, care a organizat întâlniri cu membrii comunității românești, ca să le răspundă la întrebări. Mesajul a fost clar: britanicii vor ca să românii să rămână în Regat și după ieșirea din Uniunea Europeană.

Jumătate de milion de români și-au luat viața de la capăt în Marea Britanie, pentru că acolo au găsit ce le lipsea acasă: un sistem în care să se poată dezvolta și care să îi aprecieze la adevărata lor valoare. Iunie 2016, data la care britanicii au decis să iasă din Uniunea Europeană, a adus multă îngrijorare în rândul românilor noștri mutați în Regatul Unit. Guvernul de la Londra a decis să liniștească spiritele și organizează întâlniri între oficiali și comunitățile de migranți, ca să discute despre viitorul comun de după Brexit.

Suella Fernandes, subsecretar de stat Departamentul pentru ieșire din UE: „UK și guvernul UK prețuiesc mult prezența românilor în Regatul Unit, contribuția și participarea lor în societatea noastră”.

Românii din Marea Britanie știu că negocierile pentru ieșirea din UE sunt încă în derulare și se susțin reciproc în această încercare grea, prin care sunt nevoiți să treacă. Întâlnirile cu reprezentanții guvernului din Regat îi încurajează și îi mai liniștesc pentru că le arată că sunt luați în calcul ca membri importanți ai societății britanice.

Lasa un comentariu