Florin Cârciumaru deschide larg porțile PSD pentru Ion Călinoiu

Gata cu incertitudinile! Ion Călinoiu va fi din nou în prima linie în PSD Gorj. Președintele organizației județene a partidului condus de Liviu Dragnea a anunțat că Ion Călinoiu, fostul său partener de conducere, va reveni în partid luna viitoare. Nu se știe dacă va primi și funcția de președinte executiv, ocupată acum de deputatul Mihai Weber, cert este că Ion Călinoiu a primit iertare de la Liviu Dragnea și are undă verde să revină în PSD.

Ion Călinoiu s-a îndepărtat de partid după ce a fost tăiat de pe lista de candidați la alegerile parlamentare, Florin Cârciumaru fiind înlocuitorul său. Decizia ar fi fost luată de Liviu Dragnea, la București, din cauza problemelor de ordin penal pe care le-a avut fostul președinte al Consiliului Județean Gorj.

Florin Cârciumaru a anunțat răspicat că Ion Călinoiu este așteptat cu brațele deschise în partid și că nu s-ar putea lipsi de serviciile lui. Ce-i drept nici funcția de șef al Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj pe care o ocupă de câteva luni Ion Călinoiu nu este pentru meritele sale, ci după multă muncă de lămurire dusă de Florin Cârciumaru la capitală. „Alături de domnul Voinea, care mi-a fost conducător la Grimex, alături de domnul Morega, care mi-a fost conducător la FPS în anii 90, alături de domnul Mischie, care mi-a fost preşedinte de partid şi a fost preşedinte de Consiliu Judeţean, şi Ion Călinoiu a însemnat şi înseamnă ceva pentru evoluţia mea pe linie profesională şi politică. Din momentul în care domnul Călinoiu mi-a pus o întrebare pe holurile Casei de Cultură, fără să ne cunoaştem, în sensul dacă nu vreau să fiu vicepreşedinte în organizaţia municipală, dânsul fiind preşedinte, au urmat ani în care am format o echipă pe linie politică foarte sudată, care a avut numai rezultate bune”, a declarat președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru.

Cât de fericit e Mihai Weber?

Când a plecat din PSD, Călinoiu era președinte executiv. Pentru moment, va reveni ca simplu membru. „În momentul de faţă, organizaţia de la Gorj are acceptul domnului Dragnea şi al domnului Stănescu să îl primim din nou în partid pe domnul Călinoiu. Acest lucru e de durată o zi, o săptămână, două săptămâni, e o chestiune de timp. Domnul Călinoiu va face parte din nou din organizaţia PSD Gorj. PSD ştie să şi ierte până la urmă, domnul Călinoiu, dacă a făcut ce a făcut, a făcut la supărare”, a mai anunțat Florin Cârciumaru.

Rămâne de văzut cât de fericit va fi și deputatul Mihai Weber dacă Ion Călinoiu va reveni pe vechea funcție. “Lupii tineri” din PSD abia așteptau să-i decapiteze pe Florin Cârciumaru și Ion Călinoiu pentru a le lua locul. “Cuplul” anunțat cu surle și trâmbițe să-i înlocuiască este format din Mihai Weber și Cosmin Popescu. Însă, în politică orice este posibil…

Lasa un comentariu