Concert aniversar DANIEL PODLOVSKI la Târgu Jiu

Școala Populară de Artă Târgu Jiu, alături de Consiliul Județean Gorj, vă invită joi, 29 martie, ora 19:00, la Concertul Aniversar Daniel Podlovski. Alături de Orchestra de Cameră Lyra Gorjului va evolua violonistul Daniel Podlovski. Muzicianul  va cânta partiturile Concertului pentru vioară și orchestră în Mi major BWN1042 MA, din cerația lui J.S. Bach.  Programul serii va fi completat cu lucrări din creațiile compozitorilor: Richard Clayderman- Ballade pour Adeline, K. Jenkins – Palladio, M. Suchici – Tango albastru.

Daniel Podlovschi s-a născut la Iași, la 20 februarie 1939. A început studiul viorii la șase ani cu tatăl său, Rudolf Podlovschi, profesor de vioară și violonist la Filarmonica din Iași. Progresele lui au fost atât de rapide, încât au condus la debutul său solistic la vârsta de 7 ani cu „Concertul în la minor” de Vivaldi, pe scena Teatrului Național din Iași. În 1949 s-a mutat la București și a început lecțiile cu reputatul pedagog Garabet Avakian. În 1960 a absolvit Conservatorul din București la clasa profesorului Avakian, remarcându-se printre cei mai talentați violoniști din generația sa.

A făcut studii postuniversitare la Moscova cu Iuri Iankelevici; în 1969, cu recomandarea lui Isaac Stern, a obținut o bursă la Juilliard Shool of Music din New York, la clasa legendarului pedagog american Ivan Galamian. În SUA a urmat și clasa de măiestrie a lui Itzhak Perlman (la Detroit). În perioada studiilor de peste Ocean a predat muzica de cameră la Colegiul „Sarah Lawrence” (Statul New York).

Daniel Podlovschi este un virtuoz al viorii în cel mai înalt și mai adânc sens al cuvântului; sunetul său este amplu, generos, tehnica perfect pusă la punct. Mai mult încă, este un muzician și un artist, cu un imens și binemeritat prestigiu.

Evenimentul se va desfășura la Sala Maură a Prefecturii Gorj.

Prețul unui bilet este de 15 lei, iar pentru elevi, studenți pensionari este de 7 lei.

Vă invităm să luați parte la o seară memorabilă în care veți avea ocazia să ascultați muzică clasică de bună calitate.

Lasa un comentariu