Fostul viceprimar Iulia Vînă caută ucenici. O ajută și statul!

Consilierul local Iulia Vînă caută ucenici. Are nevoie de zece persoane pe care să le pregătească la fabrica de textile pe care o deține în Târgu Jiu. Vînă are în plan să semneze contracte de ucenicie cu cei interesați să muncească pentru ea. Dacă face aceste contracte, va fi stimulată și de stat.

SC Kalmia SRL, firma pe care o deține consilierul local Iulia Vînă, anunță că are nevoie de zece persoane pe care să le pregătească pentru meseria de confecționer-asamblor articole din textile. Cei care vor să opteze pentru acest post nu au nevoie decât de studii gimnaziale.

Sprijin de la stat

Dacă va încheia contracte de ucenicie, fostul viceprimar al Târgu Jiului va primi și bani de la stat. Deputaţii au adoptat, în urmă cu câteva luni, proiectul de lege care prevede că angajatorul care încheie un contract de ucenicie, pe toată perioada derulării acestuia, va beneficia, la cerere, de o sumă în cuantum de 1125 lei/lună.

“Angajatorul care încheie un contract de ucenicie, pe toată perioada derulării acestuia, va beneficia, la cerere, de o sumă în cuantum de 1125 lei/lună (echivalentul în lei a 250 de euro/lună), bani proveniţi din bugetul asigurărilor pentru şomaj sau din fonduri europene structurale de investiţii – asistenţă financiară nerambursabilă acordată României”, potrivit proiectului iniţiat de Guvern care modifică Legea nr.279/2005 privind ucenicia la locul de muncă şi Legea nr.335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Potrivit proiectului de lege, angajatorii care încheie un contract de stagiu, pe toată perioada derulării acestuia, beneficiază la cerere, de o sumă în cuantum de 1350 lei/lună (echivalentul în lei a 300 de euro/lună), bani proveniţi din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în limita fondurilor alocate.

Măsurile propuse vin în sprijinul angajatorilor care nu dispun de resurse financiare, în vederea stimulării angajării pe noi locuri de muncă, prin încheierea de contracte de ucenicie, respectiv prin încheierea de contracte de stagiu pentru absolvenţi.

Lasa un comentariu