Gorj: Peste 60 de incendii de vegetație de la începutului lunii și până în prezent!

In primele zile ale lunii Februarie am fost solicitați sa intervenim pentru stingerea a peste 60 de incendii de vegetație uscata izbucnite pe raza a 32 de unitati administrativ teritoriale din judetul Gorj. 

“Au fost mistuite de flacari aproximativ 380 ha de vegetatie uscata si maracinis.

Din fericire, flacările nu au ajuns la zonele locuite sau amenajări, acest lucru datorându-se doar interventiei prompte a colegilor nostri, a Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta, dar si a cetatenilor care s-au alăturat echipajelor noastre de interventie in incercarea de a limita efectele acestor incendii.

Facem apel la cetateni ca acestia sa constientizeze ca un simplu incendiu de vegetatie uscata se poate transforma rapid intr-un incendiu de proportii care poate genera pagube materiale majore, dar si pierderi de vieti omenesti.

In acest sens, am initiat campanii de conștientizare incercand, inclusiv interacțiunea directa cu cetațenii din mediul rural in speranta ca-i vom determina sa renunțe la utilizarea focului deschis pentru arderea resturilor vegetale sau pentru igienizarea terenurilor agricole.”, transmite ISU Gorj. 

Lasa un comentariu