Noul Contract Colectiv de Muncă al minerilor a fost depus la ITM

Noul Contract Colectiv de Munca al CE Oltenia a fost semnat, in data de 21 martie 2018, de catre reprezentantii administratiei si ai celor patru federatii sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate, si depus ulterior la Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj pentru inregistrare conform prevederilor legale.

In urma negocierilor purtate in acest an cu partenerii sociali, au fost stabilite o serie de beneficii ce vor fi acordate angajatilor, respectiv:

– indexarea grilei de salarizare cu 19,9% astfel incat transferul contributiilor de la angajator la angajat sa nu afecteze veniturile nete realizate lunar;
– majorarea valorii nete a bonusurilor salariale pentru evenimente cu peste 700 lei anual;
– continuarea procesului de armonizare si majorare a salariilor pentru toti angajatii companiei, fiind alocata suma de 50.000.000 lei din fondul de salarii (in doua etape).

Majorarea drepturilor de natura salariala si a altor facilitati acordate angajatilor in acest an este o continuare a actiunilor demarate in anul anterior, dupa o perioada de cativa ani de reduceri salariale masive.

Astfel, in luna martie 2017, a fost incheiat un act aditional de prelungire a vechiului Contract Colectiv de Munca, prin care:

– bonusurile salariale pentru evenimente au fost majorate cu peste 800 de lei anual/salariat;
– valoarea tichetelor de masa a fost majorata cu 1440 lei anual/salariat;
– munca suplimentara a fost platita pentru prima data de la infiintarea companiei, fiind alocate fonduri in valoare de aproximativ 25.000.000 lei;
– salariile angajatilor cu venituri reduse (peste 25% din numarul total de personal) au fost majorate.

Prevederile noului Contract Colectiv de Munca al CE Oltenia sunt aplicabile pe o perioada de doi ani. Toate beneficiile suplimentare acordate angajatilor reprezinta pentru Complexul Energetic Oltenia un efort financiar de cca 80.000.000 lei anual, anunță compania energetică.

Lasa un comentariu