Guvernul „repară” Revoluția Fiscală după erorile constatate: Statul îşi asumă plata unei părţi din CASS

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a cerut luarea unor „măsuri de echilibrare” acolo unde au apărut probleme privind Legea salarizării, precizând că statul va asuma plata unei părţi din CASS printr-un mecanism simplificat pentru o serie de categorii.

În urma dezbaterilor din ultimele zile pe tema efectelor Legii salarizării, dar şi a mutării contribuţiilor de la angajator la angajat, au reieşit unele probleme. Acolo unde au fost identificate probleme, am cerut imediat măsuri de echilibrare, astfel încât nicio categorie socio-profesională să nu aibă de pierdut”, a spus Dăncilă.

Ea a arătat că în şedinţa de Guvern de joi vor fi adoptate o serie de măsuri pentru menţinerea venitului lunar net cel puţin la nivelul lunii decembrie 2017 pentru angajaţii din sectorul privat care beneficiază de scutiri de impozit pe venitul realizat.

Astfel că și cele două femei de serviciu din Roșia de Amaradia, județul Gorj, pot răsufla ușurate. Ele urmau să piardă aproximativ 300 de lei, iar una dintre ele, angajată cu contract pe două ore, ar fi trebuit să vină cu bani de acasă să-și plătească datoriile către stat dacă nu veneau aceste modificări la Revoluția Fiscală.

La nivelul județului Gorj, 161 de persoane au contracte part-time în învățământ.

Lasa un comentariu