Marea Unire a românilor – 1 Decembrie 1918

1 Decembrie este Ziua Națională a României și are o însemnătate specială în societatea noastră. Totodată, această zi marchează un eveniment istoric foarte important: unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918. În această zi, românii de pretutindeni sărbătoresc acest eveniment.

Și în orașul Târgu – Jiu se va simți aerul de sărbătoare

Manifestările Zilei de 1 Decembrie vor începe la orele 10 00, în Piața Prefecturii, cu ceremoniale militare și religioase dedicate Zilei Naționale a României, unde vor fi prezenți prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu, președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu și primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Ne vom bucura de nelipsitul program tradițional al Ansamblului Doina Gorjului, împreună cu invitatul special Robert Târnăveanu. Evenimentul oficial se va încheia cu defilarea Gărzii de onoare. Tradiționala fasole cu cârnați, asezonată cu murături și vin fiert, va fi împărțită și în acest an la Târgu Jiu. Primăria a pregătit doua mii de porții care vor fi servite la un restaurant din zona centrala. Începând cu orele 17 00, Școala Populară de Artă va susține un spectacol în centrul orașului, fiind urmați de trupa Corsar. Atmosfera de sărbători se face și mai simțită odată cu aprinderea iluminatului festiv, de la orele 19 00. Miile de beculețe colorate vor schimba, în seara de 1 Decembrie, fața orașului de pe Jiu. Invitații speciali cu care ne vom continua seara, vor fi cei de la Direcția 5, care vor susține un concert pe scena din Piața Prefecturii.

Odată cu această sărbătoare se deschide și târgul de Moș Nicolae și Mos Crăciun din orașul Târgu – Jiu

La fel ca în toate orașele mari ale țării și în municipiul Târgu Jiu va fi deschis, pe 1 decembrie, orele 11 00, târgul de Crăciun cu produse tradiționale de toate felurile, de la îmbrăcăminte până la ceramică, globuri și turtă dulce. Târgul se va desfășura în Piața Prefecturii.

Meșteri populari și comercianți de decorațiuni și alimente tradiționale, le vor pune la dispoziție gorjenilor și turiștilor aflați în orașul lui Constantin Brâncuși, numeroase produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Lasa un comentariu