Milioane de euro pentru investițiile din Târgu Jiu

O sumă de aproximativ șase milioane de euro va fi alocată pentru investițiile din municipiul Târgu Jiu.

Edilul orașului, Marcel Romanescu spune că bugetul este realizat pentru dezvoltarea municipiului Târgu Jiu, pentru investiţii, suma fiind defalcată în trei capitole.

Este vorba despre asigurarea cofinanţării la proiectele europene, despre alocarea fondurilor de la bugetul local pentru cofinanţarea proiectelor pe PNDL, dar și pentru proiectele pe care le avem pe Compania Naţională de Investiţii.

Așadar, din cei aproximativ 6 milioane alocaţi pentru zona de investiţii, undeva la 5 milioane vor ajunge în cofinanţarea proiectelor.

Romamnescu a mai spus că singura problemă este generată de TVA-ul achiziţiilor făcute. „Singura problemă ce va apărea în fiecare an este TVA-ul pe care trebuie să îl alocăm în bugetul anului 2021 şi în anii următori. Fiind vorba de un TVA deductibil în anul 2022 ni se va întoarce şi îl vom putea folosi în buget. Pe lângă cota de cofinanţare de 2% trebuie să mai alocăm şi TVA-ul la achiziţii. De exemplu la achiziţionarea troleelor, doar în acest an se duce un milion de euro în asigurarea TVA-ului pentru cele 11 trolee”.

Din cele 6 milioane alocate mai rămâne unul, banii mergând tot în investiţii. „Ne mai rămâne un milion de euro cu care încercăm să deschidem noi şantiere. Unul dintre şantiere este cel care se realizează în zona Plopilor, ne-am mai lăsat o rezervă pentru eventualele probleme care ar putea să apară, pe reparațiile de la unitățiile de învățământ, în jur de două milioane jumătate de lei”, a spus Marcel Romanescu.

 

 

Lasa un comentariu