Ministerul Finanţelor Publice a anunțat cum se vor face plățile către românii care trebuie să-și recupereze taxa auto

Nu mai trebuie documente pentru restituirea taxei auto!

O simplă cerere, fără alte documente, va fi de ajuns pentru restituirea taxei auto. Cel puţin, aşa prevede un proiect de ordonanță supus dezbaterii publice pe site-ul ministerului Finanțelor Publice.

Scopul declarat al proiectului de act normativ este, potrivit reprezentaților ministerului, „stimularea investițiilor, sprijinirea entităților nonprofit și alte măsuri de eficientizare”.Printre măsurile vizate de acest proiect, este și simplificarea procedurii administrative de restituire a taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, precum și a timbrului de mediu pentru autovehicule. A fost eliminată obligația anexării documentelor doveditoare a plății, a copiilor cărții de identitate a vehiculului, precum și a certificatului de înmatriculare, iar pentru restituirea sumelor va fi de ajuns doar depunerea unei cereri, fără alte document.

Proiectul de act normativ aduce modificări Codului fiscal, Codului de procedură fiscală, precum și OUG 62/2011 privind stabilitatea cadrului financiar general pentru utilizarea Contribuției financiare elvețiene nerambursabile acordate României prin intermediul Programului de cooperare elvețiano-român vizând reducerea disparităților economice și sociale din cadrul Uniunii Europene extinse.

Lasa un comentariu