Ministrul Educaţiei: Asta e sarcina oricărui ministru, să aducă manualele pe băncile elevilor la timp

Astăzi a trecut de Camera Deputaților o lege inițiată de Guvern, în toamna trecută, care schimbă în mod fundamental întregul sistem al manualelor din România. Se va ajunge practic la un nou manual unic pentru fiecare materie. Celelalte vor dispărea. Autorii vor trimite propuneri de manuale către Ministerul Educației, ele vor fi selectate și, în baza unui scor, alese minimum două și cel mult trei variante de manual. Aceste variante vor trece printr-o nouă evaluare, nu se știe încă cine o va face și cum. Rămâne ca ministrul Educației să decidă și, din aceste variante, va fi ales la final, un singur manual, manualul de bază.

Ce este special la acest manual? El va fi disponibil gratuit în școli, dar va putea fi accesat de elevi, părinți și profesori și în format digital.

O problemă apare când vorbim despre cine va edita aceste manuale. Nu vor mai putea participa la licitaţii editurile, ca până acum, în spiritul competiţiei, ci printr-o altă măsură a Guvernului, se pregăteşte trecerea editării tuturor manualelor către Editura Didactică şi Pedagogică.

Ministrul Educației susține că profesorii vor putea alege între mai multe variante de manual, deși acest lucru nu apare în lege.

Lasa un comentariu