Ministrul Muncii, pus în încurcătură de un sindicalist gorjean pe tema pensiilor speciale pentru mineri

Minstrul Muncii, Marius Budăi, s-a făcut de râs joi la o întâlnire cu sindicaliști din cadrul Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa”. La discuții au fost prezenți și lideri de sindicat din județul Gorj, între care șefii din Federația Națională Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, Constantin Mitrescu sau Nelu Roșca, Boby Munteanu sau Cristi Aldescu, președintele Federației Naționale Ambu-SAN, afiliată la „Cartel Alfa”.

 

Ministrul Muncii a discutat cu liderii de sindicat legat despre legislația muncii și a dialogului social, însă a fost întrebat la un moment dat dacă își mai amintește când a declarat cu două zile în urmă că minerii sunt beneficiari de pensii speciale. Oficialul de la Ministrul Muncii, fie a uitat, fie s-a făcut că nu înțelege întrebarea care i-a fost adresată de liderul de sindicat Cristi Aldescu.

”Azi 27 iunie 2019 în cadrul Consiliului General ,,Cartel-Alfa ,, i-am adresat Ministrului Muncii, Budăi două întrebări :

1- De ce în Comisia Buget-Finanțe a Camerei Deputaților din care face parte a propus aviz negativ pentru recalcularea pensiilor, pentru românii care au muncit în grupa 1 si 2 de muncă?

2.-De ce crede că minerii beneficiază de pensii speciale ?

Surpriză, ce credeți că răspunde …. ?”, potrivit unei postări a lui Cristi Aldescu. Ministrul Marius Budăi a răspuns contrariat că nu ar fi declarat așa ceva, deși există înregistrări video cu declarația.

Minerii nu au avut niciodată pensii speciale și sunt printre categoriile care lucrează în condiții foarte grele și au ajuns să primească printre cele mai mici lefuri din sistemul energetic. Despre pensii speciale…doar la parlamentari și mai nou în administrația publică. Atunci când un ministru vorbește despre pensii speciale în minerit unii poate încep să îl și creadă. Ori este lipsit total de responsabilitate, ori a greșit planeta.

Lasa un comentariu