Romsilva se apără în lupta defrișărilor

Aproape 800 de persoane au semnat o petiție online, formulată împotriva tăierilor care se fac în pădurea Drăgoieni. Romsilva a oferit explicații cu privire la defrișări. Potrivit reprezentanților Romsilva, doar 25,5 hectare, din totalul de 300 de hectare de pădure Valea Amaradia, aparțin statului.

 

Romsilva a transmis că pădurea Drăgoieni, aparține trupului de pădure Valea Amaradia, care are o suprafață totală de 300 de hectare. Din această suprafață, 25,5 hectare, aparțin statului. Această pădure este formată din arborete, aproximativ 6  hectare de stejari, bătrâni de 125 de ani. Cele 6 hectare se încadrează la categoria ”arborete  constituite în păduri parc”, fapt care interzice tăiere materialului lemnos. Potrivit Romsilva, această parte a pădurii nu a fost tăiată, spațiul putând fi amenajat de către Primăria Municipiului Târgu Jiu, ca pădure parc.  Pentru alte 8 hectare de stejari de aceeași vârstă, se pot efectua lucrări de recoltare a masei lemnoase, exploatarea fiind desfășurată legal.

”Astfel, întrucât în această suprafață lucrările de regenerare a pădurilor erau prevăzute a se efectua pe cale naturală, pentru a valoriza prognoza de fructificație, din acest an, la stejari, s-au efectuat lucrări de însămânțare pentru o nouă generație de arbori”, a transmis Romsilva.

Pădurea Drăgoieni este printre puținele păduri aflate în vecinătatea municipiului Târgu Jiu. În urma unei petiții lansate online cu privire la stoparea defrișării pădurii, s-a reușit strângerea a aproximativ 800 de semnături.  

Lasa un comentariu

One thought on “Romsilva se apără în lupta defrișărilor

Comments are closed.