Ministrul suspendat al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri condamnă Gorjul la sărăcie și dispariție. Unde ne sunt liderii politici cei pe care locuitorii județului i-au trimis să ne apere, nu să ne condamne la dispariție? Unde sunt liderii de sindicat?

Dispariția județului Gorj nu mai este o chestiune relativă ci reală. Declarația ministrului suspendat al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, cum că în următorii patru ani vor pleca acasă 4000-5000 mineri, face ca economia județului Gorj ( un județ monoindustrial ) să slăbească, să dispară încet, încet.

Complexul Energetic Oltenia este al patrulea angajator al României cu 13 000 angajați și principalul angajator al județului Gorj. De soarta acestei companii depind direct și indirect aproximativ 130 000 de oameni. Până anul trecut era principalul furnizor de energie, furnizând Sistemului Energetic Național aproximativ 30 % din energia țării, societatea fiind categorisită ca societate de siguranță națională.

După ce PNL s-a instalat la conducerea României, prin ministrul suspendat al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, au scos în afara sistemului, Complexul Energetic Oltenia, el funcționând astăzi cu doar 2,3 grupuri, ajungând să dea în Sistemul Energetic Național între 11% și 20 %. Sigur, acest lucru este pus pe seama directivelor U.E. : emisiile de CO2 spre zero. Dacă alte țări, membre ale U.E. își fac planurile pentru acest lucru pe un termen de 10-15 ani, noi, prin vocea ministrului suspendat ne grăbim spre un faliment total al cărbunelui în următorii cinci ani. De ce atâta grabă?

Curios, în acest context, nimeni nu vorbește despre costurile acestei decarbonări, despre implicările sociale, despre faptul că dacă dai la o parte cărbunele din Gorj, acest județ va rămâne gol.

Nu văd reacții ferme ale liderilor de sindicat, nu văd reacții ferme ale liderilor politici!

Pîrvulescu, Mitrescu, Roșca, Marciuc, Căldărușe, Bunoaica, vi se ia pâinea de la gură, vă condamnă politicienii la faliment și voi nu terminați cu luatul scamelor.

Mihai Weber, Cosmin Popescu, Florin Cârciumaru, Dan Vîlceanu, Nicolae Davițoiu, Radu Miruță, vă îngroapă județul. Voi țineți lumânarea? Atât?

O „gașcă”, comandată de ministrul suspendat Virgil Popescu, încearcă să întoarcă Complexul Energetic Oltenia în urmă cu 10 ani, adică fix atunci cand din Gorj plecau spre București sacii cu bani în portbagajul mașinilor, adică fix atunci când se ștergeau datorii istorice ale SNLO iar banii se regăseau în conturile „băieților deștepți”, fix atunci când cei ce doresc astăzi să conducă compania defilau cu cătușele pe mâini din dubițe, la parchete.

Mineritul din Gorj este astăzi vândut pe NIMIC PNL-ului din Mehedinți și Dolj. Unde sunt politicienii din Gorj?

Printr-o „gașcă” de executanți, numită interimară în Consiliul de Supraveghere de la C.E.Oltenia, o „gașcă” politică, care nu a fost selectată de nicio firmă ci doar pe bază de recomandări de partid, ca buni executanți,  o „gașcă” de oameni care n-au avut niciodată de-a face cu o companie de o asemenea anvergură, cei ce defilau cu cătușele pe mâini acum ceva timp, încearcă să ajungă iar la BANII Complexului Energetic Oltenia, mai mult, să o ducă spre faliment.

Deși compania întâmpină numeroase probleme, fiind nevoie de decizii și hotărâri, în această perioadă „gașca” numită în Consiliul de Supraveghere în cele două ședințe ținute până acum, caută doar pretexte să revoce directoratul. Atât. Nimic altceva!!

Sigur, parte din cei ajunși în C.S.-ul de la C.E.Oltenia, vorbesc despre raportul Corpului de Control al Ministrului Energiei doar din auzite, ei nici măcar nu au avut curiozitatea să-l citească. Alții din același C.S. sunt fericiți că pot lua orice hotărâre, că sunt acoperiți de asigurări. Executanții, nici măcar nu s-au documentat despre faptul că asigurările acoperă doar ce-i civil, că la ce este penal treaba stă altfel.

Ca o curiozitate, cu doar o zi înainte de întâlnirea Consiliului de Supraveghere, Daniela Șerban, coordonatoarea Direcției Legislație și Guvernanță Corporativă a Complexului Energetic Oltenia a fost schimbată din funcție cu Vasile Bobei, un om al sistemului despre care presa vremii relata:

 

http://www.scandaldegorj.ro/dezvaluiri/sanctionarea-disciplinara-a-juristilor-bobei-si-diana-milea-a-deschis-cutia-pandorei-la-fostul-ce-rovinari-un-raport-amanuntit-al-corpului-de-control-al-ceo-ar-putea-fi-de-folos-dna/

http://accestv.ro/salarii-consistente-pe-contracte-de-doua-ore-la-pandurii/

Probabil că Daniela Șerban nu a întocmit raportul așa cum trebuie iar executantul Vasile Bobei, trebuie să pună în practică atragerea răspunderii patrimoniale. Poate stabilește juristul Bobei și cuantumul presupusului prejudiciu, că mă gândesc că trebuie stabilită și o sumă pentru cei cărora li se stabilește atragerea răspunderii patrimoniale. Își asumă cineva o „decapitare” fără motive temeinice? Vrea C.S.-ul să scoată castanele din foc, cu mâinile lui Bobei?

Problemele companiei sunt însă altele, mult mai mari, mult mai importante decât „războaiele ” în defavoarea companiei.

Să nu uităm, mai este foarte puțin timp până atunci când Complexul Energetic Oltenia trebuie să fie conform cu certificatele de carbon. Dacă NU se va întâmpla acest lucru, întreb și eu cine va răspunde, cine va trebui să explice dispariția companiei.

Las aici câteva nume, să ne aducem aminte:

  • Virgil Popescu, ministrul suspendat al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri ( Mehedinți )
  • Dumitru Mărculescu, Președintele Consiliului de Supraveghere al C.E.Oltenia ( Mehedinți )
  • Constantin Săceanu, membru Consiliul de Supraveghere al C.E.Oltenia ( Mehedinți )
  • Cosmin Ionuț Mitrică, membru C.S. al C.E.Oltenia ( Dolj )
  • Iulian Vasile Popescu, membru C.S. al C.E.Oltenia ( Gorj )
  • Răzvan Alex Ionescu, membru C.S. al C.E.Oltenia ( Gorj )
  • Mădălin Cornel Eftenoiu, membru C.S. al C.E.Oltenia ( Gorj )
  • Petre Mădălin Georgescu, membru C.S. al C.E.Oltenia ( Fondul Proprietatea )

Ce este important, ca și ministrul suspendat, tot Consiliul de Supraveghere este interimar, până în Aprilie, nefiind realizată selecția pe 109. Toți cei enumerați sunt propuneri ale partidelor politice din DOLJ, GORJ, MEHEDINȚI, fără a trece printr-o procedură de selecție.

Cine-și asumă falimentul Complexului Energetic Oltenia, cine-și asumă falimentul Gorjului?

Lasa un comentariu