COMUNICAT DE PRESĂ, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Gorj

C O M U N I C A T   D E   P R E S Ă

 

            „În urma apariţiei în presa locală de azi 03.02.2020, respectiv pe reţelele de socializare a unor informaţii cu privire la  abandonarea unor nămoluri provenite din curăţirea subsolurilor unor blocuri de pe raza oraşului Tg. Cărbuneşti, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Gorj s-a autosesizat  încă din data de 02.02.2020 şi a demarat un control la UAT Tg. Cărbuneşti.

În urma acestor verificări s-a constatat întradevăr prezenţa unor deşeuri sub  formă de nămoluri provenite din curăţirea subsolurilor unor blocuri care au fost abandonate pe spaţii neautorizate .

Faţă de aceste aspecte s-au dispus măsuri de salubrizare imediată a amplasamentului contaminat cu aceste nămoluri, iar pentru fapta săvârşită a fost aplicată şi o sancţiune contravenţională în valoare de 15 000 lei.

Tot azi, 03.02.2020, din presa locală am fost informaţi că în după-amiaza zilei de 02.02.2020 s-a produs un episod de poluare atmosferică cu praf de la groapa de cenuşă administrată de CE Oltenia – Termocentrala Turceni. O echipă de comisari s-a deplasat de îndată la Termocentrala Turceni unde în urma verificărilor efectuate s-au identificat sursele de poluare atmosferică, respectiv lucrările de supraînălţare ale depozitului de zgură şi cenuşă care se execută în această perioadă. Controlul va continua şi în zilele următoare la toate societăţile care desfăşoară activităţi de construcţie  la depozitul de zgură şi cenuşă administrat de Termocentrala Turceni.

Din primele cercetări, pentru încălcarea legislaţiei în domeniul protecţiei calităţii aerului, atât Complexul Energetic Oltenia, respectiv Termocentrala Turceni dar şi societăţile care execută lucrările de supraînălţare ale depozitului de zgură şi cenuşă riscă sancţiuni până la 100 000  lei.

 

Cu stimă,

COMISAR ŞEF,

Dr. ing. Gheorghe SANDA”

Lasa un comentariu

One thought on “COMUNICAT DE PRESĂ, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Gorj

Comments are closed.