Munca la negru, sancționată aspru. Mai multe firme, amendate cu câte 20.000 de lei

Inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni aspre unor oameni de afaceri care au fost prinși cu muncitori fără forme legale. În numai cinci zile, șase persoane au fost prinse la muncă. Patru dintre ele nu aveau încheiate un contract de muncă, iar celelalte două munceau în afara orelor stabilite în contractul individual de muncă cu timp parţial încheiat cu angajatorul.

Două spălătorii din Târgu Jiu au fost sancționate după ce inspectorii de muncă au găsit acolo câte un angajat fără contract de muncă. La fel s-a întâmplat și la un magazin din Padeș, unde au fost găsite două persoane fără contract. Pentru fiecare persoană, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au aplicat câte o amendă de 20 de mii de lei.

În Albeni, doi angajați cu contract part-time au fost găsiți la muncă în afara orelor de program.

Pentru abaterile constatate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare totală de 95.000 de lei, din care 80.000 de lei pentru muncă nedeclarată, şi au impus celor 13 angajatori sancţionaţi 172 de măsuri pe care trebuie să le ducă la îndeplinire.

Pentru a evita recidiva în ceea ce priveşte încălcarea legislaţiei muncii, angajatorii sancţionaţi de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj pentru muncă nedeclarată vor fi informaţi în scris despre principalele obligaţii pe care trebuie să le respecte în relaţiile de muncă, cât şi despre sancţiunile pe care le riscă în caz contrar”, a declarat George Romanescu, inspector şef al ITM Gorj.

Lasa un comentariu