Nereguli amendate de inspectorii de muncă

Inspectorii de muncă au depistat, în perioada 26.03.2018 – 30.03.2018, 17 persoane care prestau activitate la mai multe instituţii publice din judeţ pentru care angajatorii nu au îndeplinit toate obligaţiile legale în privinţa derulării contractelor individuale de muncă.

Principala neconformitate constatată a fost netransmiterea în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, Revisal,a modificărilor raporturilor de muncă dintre angajator şi angajat în intervalul de timp stabilit de către legislaţia muncii, se arată într-un comunicat de presă.

Muncă la „negru la un bar din Rovinari

Tot în aceeași perioadă, în urma unui control efectuat în oraşul Rovinari, la un café-bar, inspectorii de muncă au identificat o persoană care presta activitate fără a avea încheiat cu angajatorul contract individual de muncă. În acest caz, a fost aplicată o amendă de 20.000 de lei.

Totalul amenzilor aplicate de către Compartimentul Control Relaţii de Muncă au însumat 52.000 de lei, la care se adaugă sancţiuni de 3.500 de lei aplicate de către inspectorii de muncă cu atribuţii de control în privinţa respectării securităţii şi sănătăţii în muncă.

Firme de curierat, amendate

Mai mulţi operatorii care prestează servicii poştale şi de curierat au fost verificaţi de către I.T.M. Gorj, în cadrul unei campanii naţionale organizate de către Inspecţia Muncii şi care a vizat respectarea de către operatorii care prestează servicii poștale și de curierat a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto și curierilor. Unele dintre verificările efectuate au avut loc în trafic şi s-au desfăşurat împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. În urma controalelor, doi angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 3.000 de lei.

În perioada aprilie – octombrie 2018, I.T.M. Gorj implementează, la nivelul judeţului, o campanie naţională care are ca obiectiv respectarea prevederilor legale în privinţa instruirii şi informării lucrătorilor în activităţile din domeniul construcţiilor. Controalele care vor avea loc în acest interval de timp vor viza angajatori din sectorul de stat, privat şi mixt”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Lasa un comentariu