Noi amenzi dupa explozia de la conducta de gaze din Hurezani

Inspectorii de munca din cadrul ITM Gorj au aplicat noi sanctiuni dupa explozia de la Hurezani, produsa la o conducta de gaze la statia de pompare. Este vorba despre noi amenzi in valoare de circa 20 de mii de lei, dupa ce au mai aplicat alte sanctiuni de 21 de mii de lei firmei de paza si altor societati care isi desfasoara activitatea acolo, dar nu aveau avize si autorizari de la Insemex Petrosani.

„Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă al Inspectoratului de Muncă Gorj continuă ancheta în dosarul de cercetare a evenimentului produs în luna ianuarie 2018 în localitatea Hurezani, judeţul Gorj, unde a avut loc o explozie la o conductă a unei staţii de pompare gaze. Angajatorul beneficiar al conductei de gaze a fost sancţionat, săptămâna trecută, cu patru amenzi în sumă totală de 17.500 de lei pentru mai multe neconformităţi constatate în timpul cercetărilor. Neregulile sancţionate de inspectorii de muncă s-au aplicat pentru depăşirea cu doi ani a duratei normale de utilizare a conductei de gaze; funcţionarea necorespunzătoare a robineţilor în momentul închiderii conductei după producerea evenimentului din cauza mentenanţei deficitare; necompletarea rapoartelor de funcţionare a echipamentelor de muncă; neraportarea de către operatorul staţiei de reglare şi măsură Hurezani a incidentului către superiorul ierarhic sau dispecerat şi necunoaşterea şi neaplicarea de către acesta a măsurilor prevăzute în planul de prevenire şi protecţie în caz de pericol iminent”, a transmis ITM Gorj.

Incendiul a avut loc la inceputul acestui an. Cinci persoane au suferit arsuri si au fost transportate la spital, opt masini au fost distruse in totalitate. La fel, si sediul Transgaz.

Lasa un comentariu