Norica Nicolai: „Eu cred că resursele trebuie utilizate toate, atâta vreme cât ele există într-un sistem și nu refuzate, pentru că nu avem nicio certitudine cu privire la eficiența energiei verzi.”

Mai sunt puține zile până atunci când românii își vor desemna europarlamentarii ce vor reprezenta interesele țării în Parlamentul European.

Norica Nicolai este în acest moment Parlamentar European și apare ca și candidat pentru un viitor mandat de Europarlamentar din partea aceleiași formațiuni politice ALDE.

Am fost curioși să aflăm cum o să reprezinte domnia sa interesele minerilor și energeticienilor în parlamentul european și mai ales cum o să abordeze campania de Europarlamentare la nivelul județului Gorj.

Deși era în drum spre Strasbourg, ne-a acordat un scurt interviu:

Rep:  Sunteți candidatul ALDE pentru un nou mandat în Parlamentul European. Gorjul este un județ monoindustrial, bazat pe extracția de lignit și producerea de energie.

Ce acțiuni vă propuneți pentru următorul mandat de Parlamentar European în sprijinul activității de minerit și energie?

Norica Nicolai: Aștept să se încheie alegerile europarlamentare și să se schimbe structura parlamentului pentru că am o certitudine că nu va mai fi ceea ce a fost și va trebui să începem să regândim tot mecanismul de alocare a certificatelor de carbon. Eu pot să înțeleg nevoia de ecologie, de mediu, de climă curată dar aceste certificate pur și simplu au distrus în anumite state membre economia acestora. Eu cred că resursele trebuie utilizate toate, atâta vreme cât ele există într-un sistem și nu refuzate pentru că nu avem nicio certitudine cu privire la eficiența energiei verzi. Ba dimpotrivă, aș putea spune că în ultima perioadă, studii făcute în Germania arată că așteptările au fost prea mari față de rezultate.

Deci, vom dori să schimbăm mecanismul așa cum am promis și în plus avem o nouă dezbatere cu privire la politica energetică comună pentru că n-am finalizat în acest mandat absolut nimic concret.

Rep:  Cum vă propuneți să captați atenția minerilor și energeticienilor din Gorj ținând cont de faptul că ALDE Gorj nu susține actualul management de la Complexul Energetic Oltenia?

N.N.: Dincolo de relația unor persoane, pentru mine este importantă propria mea relație și atitudinea mea față de ceea ce se întâmplă în acest domeniu. Voi sprijini indiferent de cine va conduce sau cine nu va conduce acest complex, voi sprijini viabilitatea lui și consider în continuare că este nevoie să întărim și să susținem această unitate. Cred că voturile le voi obține de la toți cei care apreciază tot ceea ce am făcut și au încredere în mine. Sper ca și d-l Boza și colegii de la ALDE Gorj să aibă încredere și să voteze ALDE.

Rep:  Aveți un target pentru județul Gorj?

N.N.:  Nu, nu am un stabilit un target. După părerea mea este o mare greșală să stabilești un target. Totul depinde de mobilizarea la vot.

Lasa un comentariu