PACT – Parteneriat pentru activități de calificare a tinerilor

Universitatea „Constantin Brâncusi” din Târgu Jiu în parteneriat cu Asociația Excelsior Pentru Excelență în Educație  și cu SoftTehnica SRL implementeaza proiectul „PACT – Parteneriat pentru activități de calificare a tinerilor”, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni, începând cu 23 august 2018. Pentru implementarea activităților proiectului este disponibilă o sumă de 1.752.526,91 lei.

Obiectivul proiectului este de crestere a ratei de participare a studentilor la programele de învațare la locul de munca și facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă a studenţilor.

Prin intermediul proiectului un număr de 200 studenți vor beneficia de sprijin pentru participarea la stagii de practică. Stagiile de practică au început în luna ianuarie 2019, până în prezent peste 40 studenți finalizând deja aceste stagii de practică. La finalul proiectului peste 144 studenți vor obține o calificare și peste 88 studenți își vor găsi un loc de muncă.

Pentru asigurarea stagiilor de practică au fost semnate o serie de acorduri de parteneriat cu agenți economici interesați de preluarea studenților pentru stagiile de practică, aceștia implicându-se în transferul de cunoștințe practice către studenți.

Prin acest proiect se asigura dezvoltarea resursei umane pentru integrarea durabilă pe piața muncii, prin promovarea învățării pe tot parcursul vieții, pentru dobândirea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților și a aptitudinilor de muncă.

Astfel, Universitatea „Constantin Brâncusi” din Târgu Jiu continuă seria proiectelor ce vizează dezvoltarea comunității locale, prin măsuri de care vor beneficia atât studenții, prin consolidarea cunoștințelor, cât și reprezentanții mediului de afaceri, care vor putea angaja persoane pregătite din punct de vedere profesional.

 

Evenimentul s-a desfășurat ieri, la Facultatea de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică.

Lasa un comentariu

One thought on “PACT – Parteneriat pentru activități de calificare a tinerilor

Comments are closed.