Noul CCM “bătaie de joc” pentru mineri și energeticieni!

Noul CCM “bătaie de joc” pentru mineri și energeticieni! Este declarația făcută de președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, in presa locală care considera că noul contract colectiv de la Complexul Energetic Oltenia va fi cel mai prost din ultimii ani pentru mineri și energeticieni.

Acesta crede ca cele 24 de salarii compensatorii care se vor da în caz de concedieri colective sunt prea puține în comparație cu pachetele sociale pe care le acordă alte state din Uniunea Europeană.

“Rămâne același lucru. Mărirea e aia care a fost agreată și de către directorului companiei și de minister. Ați văzut că liderii de sindicat au cedat, este normal. De exemplu, domnul Căldărușe, care este într-un sindicat foarte mare, taie frunze la câini prin această companie, este brigadier pe un excavator la care au crescut salcâmii printre șenile, i-au tăiat cu drujba, acum, de 3 ani nu funcționează. Încă un lider brigadier, la fel. Adică, de ce să plătim brigadieri și trimitem minerii acasă, nu-i băgăm nici de pază și plătim niște oameni care nu fac absolut nimic pe salarii babane, pe excavatoare care nu funcționează de 3 ani. Negocierea asta este o bătaie de joc la adresa minerilor și energeticienilor, pentru că acel pachet social nu este corect făcut. Acel pachet social trebuia făcut prin ordonanță de guvern, trebuia 30000-50000 de euro, și pentru cei din personalul TESA să li se reducă vârsta cu 10 ani, cum au făcut la Petroșani. Nu vii tu cu 24 de salarii de la 40 și au făcut ei mari minuni și au mărit salariul cu 650 de lei. Și-au bătut joc de oameni și oamenii stau încă în sindicate, că le e frică pentru locul de muncă, nu că-i agreează, pentru că nu-i agreează. Sunt mulți angajați pe perioadă determinată, oameni care le e teamă pentru locul de muncă să iasă în stradă să spună ceva. Va fi cel mai prost contract colectiv de muncă”, declară sindicalistul.

Lasa un comentariu