Patru bătrâne din Gorj împlinesc 100 de ani de Centenar

Ministerul Afacerilor Interne a lansat campania ”O viaţă cât un centenar”, prin care se doreşte aducerea în prim-plan a românilor născuţi în anul 1918, anul Marii Uniri. În cadrul campaniei, în această perioadă, angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne din întreaga ţară vor ajunge la cele 250 de persoane care au împlinit sau vor împlini în anul 2018 vârsta de 100 de ani, pentru a-i cunoaşte, pentru a le asculta poveştile şi pentru a învăţa din experienţa unui veac trăit în România.

În județul Gorj, au fost identificate patru femei în Ursați, Celei, Stejari și Borăscu. Toate împlinesc, în acest an, 100 de ani.

Elena Ciocăzanu locuieşte în cartierul Ursaţi, din municipiul Târgu Jiu.Femeia a povestit că a ajuns la această vârstă, în condiţiile în care nu a avut o viaţă uşoară şi a crescut fără părinţi. “Am dus şi greu, şi mult, şi puţin, dar am trăit bine. Am şi copiii care m-au ajutat şi le mulţumesc, să le dea Dumnezeu şi lor sănătate. Am ajuns la 100 de ani pentru că am mâncat varză neprăjită, fasole fără să pun ulei în ea. Nu am avut mamă, nu am avut tată, nu am avut pe nimeni şi am trăit aşa, cu ce am putut. La spital nu am fost, m-a iertat Dumnezeu, copiii mei, când am fost bolnavă, au venit cu pastila”, a declarat femeia.

Bătrâna are acum zece nepoți. A primit din partea reprezentanților MAI un tort, flori și un drapel. „Este anul Cenetanarului şi acum, mai mult ca niciodată, trebuie să ne amintim că suntem români, trebuie să ne amintim de România şi de românii noştri. Campania «O viaţă cât un Centenar» este iniţiată de către Ministerul Afacerilor Interne şi constă în identificarea tuturor persoanelor care, în anul Centenar, împlinesc 100 de ani şi omagierea acestora. La nivelul judeţului Gorj au fost identificate patru persoane, iar noi, toate structurile MAI, am venit să le facem o mică bucurie şi să le ascultăm poveştile de viaţă”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Lasa un comentariu