Pe lista de concedieri, dar cu primele în buzunar

150 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) au reușit să rămână în cadrul companiei deși s-au aflat pe lista de concedieri în această vară. Aceștia au adus la serviciu documente medicale prin care au demonstrat că suferă de afecțiuni care le dau dreptul la concediu medical.

Sindicaliștii susțin că este vorba despre cel puțin 150 de salariați care au apelat la această variantă pentru a nu rămâne pe drumuri. În perioada concediului medical, este întrerupt preavizul. În toate aceste luni, pentru că nu au fost dați afară, aceștia au primit și bonusuri financiare. Printre acestea, prima de Ziua Meseriei chiar dacă ei stau acasă, în concediu medical.

Anul noul vine tot cu disponibilizări

Rămâne de văzut cât va putea fi tărăgănată această situație pentru că anul 2018 vine cu noi concedieri la CEO. Potrivit programului de restructurări, anul viitor, ar putea pleca din companie aproximativ o mie de persoane. Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunțat că nu se va renunța la personalul din producție, ci se va face o selecție în birourile companiei energetice. În această vară, peste 800 de angajați au plecat din cadrul producătorului de energie. Cei mai mulți se apropiau de pensie, iar alții au solicitat plecarea din companie în schimbul plăților compensatorii.

Lasa un comentariu